OPM:ltä uusia keloja ja vapoja

Okuma Beater Tournament -kela.

XXV Zander on Patriot-vapojen 25-vuotisjuhlamalliston huippuvapasarja. Sen 6’6’’ Low Water -malli on suunniteltu jigaukseen matalammasta vedestä kevyemmillä jigipäillä. Deep Water 6’9’’ -vapa taas sopii parhaiten syvemmältä jigaamiseen raskaammilla jigipäillä.

Vavan erittäin pehmeä heitettävyys takaa pitkät kaaret kevyemmälläkin painolla, mutta siitä huolimatta sen tartuttavuus on moitteeton isonkin kalan iskiessä. Vavassa on laadukkaat Fujin® -vaparenkaat, joiden optimaalisesti mitoitettu rengastus myös osaltaan helpottaa pitkien ja tarkkojen heittojen onnistumista. Lisäksi ne antavat parhaan mahdollisen tuntuman jigiin pitkänkin heittomatkan päähän.

XXV Zanderin kelakiinnike on suunniteltu sopimaan ergonomisesti täydellisesti kämmeneen. Tämäkin palvelee heittotarkkuutta. Aukot kelakiinnikkeen sivuilla puolestaan lisäävät vavan tunnokkuutta ja auttavat pienimpienkin tärppien havaitsemista.

Kovilla EVA-kahvoilla varustetulla vavalla on kolmen vuoden takuu materiaali- ja valmistusvirheille.

Patriot XXV Zander -vapa.

Patriotin uuden Jigging Buddy -vavan hiilikuituaihio on napakka ja tunnokas yhtä aikaa, kuten hyvässä jigivavassa kuuluukin olla. Tästä vapasarjasta löytyy sopiva vaihtoehto niin ahvenelle (183 cm) kuin ahvenelle ja kuhallekin (198 ja 213 cm). Pidemmät, nopeatoimiset mallit (229 cm ja 256 cm) sopivat veneestä jigaamisen ohella rannalta kalastamiseen.

Vavassa on keraamiset vaparenkaat ja EVA-kahvat. Sillä on kahden vuoden takuu materiaali- ja valmistusvirheille.

Patriot Jigging Buddy -vapa.

Patriot Corestick Mustard -vapasarja on kehitetty pilkkimiseen niin veneestä kuin jäältäkin. Sarjasta löytyy sekä avokela- että hyrräkelavapoja.

Medium-toiminen vapa soveltuu erityisesti ahventen, jalokalojen ja kuhien pilkkimiseen. Medium Heavy -toiminen puolestaan on parhaimmillaan kuhaa ja haukea pilkittäessä.

Vavassa on vahva ja tunnokas E-Glass-aihio ja vaparenkaat ovat titaania ja ruostumatonta terästä. Sillä on vuoden takuu materiaali- ja valmistusvirheille.

Patriot Corestick Mustard -venevapa.

Okuman Beater Tournament ja Beater Game -kelat on kehitetty yhteistyössä kalastusopas Peter Lahden kanssa. Ensin mainitussa on 7+1:n laakerin järjestelmä, joka takaa ”samettisen” pehmeän kelauksen tilanteessa kuin tilanteessa. Sen huippuvahva jarru taas pitää isonkin kalan varmasti kiinni. Kelan mukana tulee kaksi erikokoista puolaa.

Myös Beater Game -kela, jossa on 3+1:n laakerin järjestelmä, on pehmeä ja tunnokas kelata. Siinä oleva spiraaliroottori poistaa kelasta vettä, mikä tekee roottorista vahvemman ja jäykemmän, mikä mahdollistaa tarkemman mekaanisen toiminnan. Myös tämän kelan mukana tulee kaksi erikokoista puolaa.

Okuma Beater Game -kela.

Lisätietoja: www.opm.fi