Limanäpit kokoontuivat Painuanlahdelle – Tarja Huhtalalle jo kolmas kiiskipilkin SM-kulta

SM-kiiskipilkin naisten sarjan kolme parasta: Sari Kerttula, Tarja Huhtala (voittaja) ja Maarit Pitkänen.

SM-kiiskipilkki 2017 pilkittiin Vaalassa 2. päivä huhtikuuta. Lämmin kevätsää houkutti 86 limanäppiä Oulujärven Painuanlahdelle taistelemaan SM-mitaleista ja kunniasta.

Voimayhtiö oli laskenut järven veden talven aikana huomattavan alas. Varoituksista huolimatta muutama kisaaja porasi kairansa pohjaan asti.

Kappaleittain laskien kiiskiä nousi melkoinen määrä. Valitettavasti niiden keskipaino taisi jäädä alle 10 gramman. Kalojen pienuudesta kertoo, että seulan 6 mm:n reikien läpi tipahti monta kiiskeä lumelle. Myös punnitukseen kelpaamattomat isot ahvenet ja särjet kiusasivat paikoin kisaajia.

Huhtalalle kolmas SM-kulta

Kisan suurin saalis, 2799 grammaa, löytyi Rautaruukin UK:n Jani Oravan pakista. Miesveteraanien ykkönen oli Ari Grönlund Ruokolahden UK:sta 1783 gramman saaliilla.

Naisten sarjan SM-kullan vei kokenut kiiskipilkkijä Tarja Huhtala Lakeuden UK:sta jo kolmannen kerran 1822 gramman tuloksella. Naisveteraanien ykkönen oli Lillian Puronaho Teerijärven UK:sta (1319 g).

Nuorten sarjoissa oli osanottajapulaa, mutta mestarilista sentään saatiin valmiiksi. Nuoret 19 -sarjan mestariksi pilkki Nikke Keränen (Oulun EK, 399 g), N15-sarjassa ykkönen oli Henry Härkman (Oulun EK, 696 g) ja N12-sarjassa Aatu Väänänen (Survarit 388 g).

Teksti: Juha Syvärinen, Kuvat: Sari Kerttula

Tuloksia

Miesten kolme parasta: Raine Kortet, mestari Jani Orava ja Ismo Karhunen
Nuoret 15 -sarjan kärkikolmikko: Helmi Sarpola, mestari Henry Härkman ja Venla Polojärvi.
Naisveteraanien parhaat: Sirkka Kohtala, mestari Lillian Puronaho ja Taimi Knuutinen.
Miesveteraanien kärkikolmikon muodostivat Pekka Kurttila, mestari Ari Grönlund ja Markku Puurunen.
Aatu Väänänen oli sarjansa nuoret 12 ainoa osanottaja ja siten myös kultamitalisti.
Aatu Väänänen oli sarjan 12-vuotiaat nuoret ainoa osanottaja ja siten myös kultamitalisti.
Nikke Keränen voitti ainoana osanottajana 19-vuotiaiden nuorten sarjan.