Lohipilkin SM-mitalit jaettiin Kuopion Valkeisenlammella

SM-lohipilkin lähtö sujui rivakasti.

Lohipilkin SM-mitaleista kisattiin Valkeisenlammella Kuopion keskustassa 26.3.2017. Kilpailuihin osallistui yhteensä 372 pilkkijää. Kirjolohien lisäksi Valkeisesta nousi ainakin kolmen kilon hauki, jokunen siika ja ahvenia.

Kirjolohia sai 79 osallistujaa, joten monella oli kotiin viemisinä ainakin ruokakala, vaikka palkintosijat jäivät saavuttamatta. Tapahtuman järjestelyt toimivat hyvin ja aamulla vihmonut vesisadekin lakkasi sopivasti juuri ennen kilpailun alkua.

Siirtyminen jäälle alkoi 9.30, ja lähtöluvan saatuaan osallistujat jalkautuivat ympäri Valkeisenlampea, kärkijoukko juosten. Osa kilpailijoista tiesi tarkkaan, mihin mennä, kun taas osa teki päätöksen kalastuspaikasta vasta rannassa. Itse kisa alkoi tasan klo 10 ja muutamaa minuuttia myöhemmin ensimmäiset kalat olivat jo jäällä.

Ei mikään tuurikala

Puijon Pilkkiä edustava Taina Koskinen sai kirjolohen ensimmäisten joukossa. Tuurikalasta ei tällä kertaa ollut kysymys, sillä Tainalle on kertynyt kokemusta kirjolohen pilkinnästä vuosien varrella paljon. ”Lähes kaikki vapaa-aika menee kalastusharrastuksen parissa”, Taina kertoi mätimorria siiman päähän vaihtaessaan.

”Pilkkimistä tulee harrastettua monella tapaa. Tämän kisan jälkeen seuraava tulevaisuuden tavoite olisi henkilökohtainen mitali SM-pilkeistä”, kertoi Taina, jolla aikaisemmista lohipilkkikisoista oli pari pronssimitalia.

Tällä kertaa hänen koukkuunsa tarttui ennen kilpailun loppua vielä toinen kirjolohi ja saaliskalojen yhteispaino nousi 2,656 kiloon. Se oli vajaa parisataa grammaa enemmän kuin naisten sarjassa toiseksi tulleella Kaisu Ingetillä. Taina voitti siten uransa ensimmäisen lohipilkin SM-kullan.

Naisten sarjan voittaja Taina Koskinen sai kirjolohen jo heti kisan alkuminuuteilla.

Jani Ojanperälle suurin saalis

Kilpailun suurimman saaliin, 6026 grammaa, pilkki Jani Ojanperä Alavuden Seudun Urheilukalastajista. Toiseksi painavimman 5299 gramman pussin puntariin toi Antti Hollander. Kolmanneksi sijoittuneelle Jouni Hyvöselle saalista kertyi 4772 grammaa. Miesten sarjan ykkösen ja kakkosen tulokset olivat lähes grammalleen samat kuin vuotta aikaisemmin lohipilkin SM-kisoissa Enonkosken Pirttilahdella.

Veli Rouvinen nosti avannosta hyvänkokoisen kirjolohen.