1-2020 Tehdään yhdessä juhlavuosi

Mateen pilkinnän elämyksellisyyteen pääsee tutustumaan 8.2. tapahtumissamme, jotka löydät osoitteesta www.vapaa-ajankalastaja.fi/juhlavuosi. Kuva: Vesa Vaarama.

Vuoden ja vuosikymmenen vaihduttua Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö on ohittanut teini-iän ja viettää kaksikymppisiään. Juhlavuotena juhlistamme paitsi järjestömme taivalta myös suomalaista vapaa-ajankalastusta, sen tuomaa iloa ja hyvinvointia, puhdasta luontoa ja monipuolisia kalastusmahdollisuuksia laajoine jokamiesoikeuksineen sekä sitä suurta aktiivisten toimijoiden joukkoa, joka vuodesta toiseen vie harrastuksemme ilosanomaa uusille sukupolville ja uusille harrastusta aloittaville.

Juhlavuotemme teemoiksi olemme valinneet neljä harrastuksemme keskeistä kulmakiveä. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä tuomme esiin vapaa-ajankalastuksen elämyksellisyyttä muun muassa Suomi madepilkkii 8.2. ja Suomi pilkkii 14.3. -tapahtumiemme kautta, joita järjestetään eri puolilla maatamme yhteistyössä vapaa-ajankalastajapiirien ja seurojen kanssa.

Keväällä vuorossa on luontosuhteen esille nostaminen sekä Suomi onkii ja Suomi silakkalitkaa -tapahtumat 23. toukokuuta. Kesällä keskitymme harrastuksemme vastuullisuuteen sen moninaisine puolineen sekä kannustamme koko kansaa osallistumaan Suomi virvelöi -kampanjaamme. Vuoden lopulla on aika juhlia sekä keskittyä yhteisöllisyyteen ja kavereihin, joita kalastusharrastuksen kautta saa helposti. Silloin nostetaan maljat kaikille talkoolaisillemme ja kaikille harrastajille.

Juhlavuoden myötä lehtemme ulkoasu on uudistunut. Uudistuksella halutaan raikastaa lehden ilmettä ja tehdä siitä entistä helppolukuisempi. Juhlavuosi näkyy lisäksi lehden sisällössä paitsi tapahtumien myös muun muassa mielenkiintoisten järjestömme toimijoiden haastattelujen muodossa.

Juhlavuotemme tavoitteena on saada mahdollisimman moni suomalainen kalastamaan tai edes kokeilemaan kalastusta kaikissa Suomi-neidon kolkissa ja kurveissa. Tämä onnistuu vain määrätietoisella ja yhteen hiileen puhaltavalla yhteistyöllä. Tule sinäkin mukaan!

Mahdollisuuksia on monia: tarjoudu avuksi tapahtumajärjestelyihin tai järjestä oma kalastustapahtuma, nappaa mukaan perhe, naapurit tai ystävät ja tutustuta heidät harrastuksen saloihin, hanki seuraasi tai järjestöön uusia jäseniä, osallistu juhlavuotemme varainhankintaan hankkimalla vaikkapa tavaralahjoitus nuorten kalakerholle ja/tai levitä harrastuksen ilosanomaa sosiaalisessa mediassa.

Tehdään yhdessä hieno juhlavuosi!

Jaana Vetikko