2-2020 Mahtava startti juhlavuoteen

Suomen morrijoukkueen ammattimainen toiminta ja mahtava yhteishenki tuottivat MM-kilpailusssa kirkkaimmat mitalit. Kuva: Jaana Vetikko.

Kulunut talvi on ollut sääolosuhteiltaan vähintäänkin poikkeuksellinen, ainakin eteläisemmässä Suomessa. Jäätä ei ole ollut nimeksikään, vettä vihmoo alas tämän tästä ja myrskytuuli vinkuu ikkunoissa. Pilkkimiesten ja -naisten hermot ovat olleet koetuksella. Kaipuu rakkaan harrastuksen pariin pilkkijäille on ollut käsin kosketeltavaa.

Talven mittaan jouduttiin perumaan mittava määrä pilkkikilpailuja ja muita -tapahtumia jään puutteen vuoksi. Osansa kurimuksesta saivat niin valtakunnallinen pilkkileiri, pilkkivapapäivä kuin paikalliset pilkkitapahtumatkin.

Helmikuun alussa juuri ennen järjestömme juhlavuoden Suomi madepilkkii -tapahtumia säänhaltija onneksi hymyili meille. Muutaman päivän pakkasjakso pelasti madetapahtumat yhtä lukuun ottamatta ja saimme kuin saimmekin juhlavuodelle näyttävän startin. Suomi madepilkki kahdeksalla paikkakunnalla ja tapahtumissa madepilkinnän saloihin uppoutui useita satoja kiinnostuneita, osa aivan ensimmäistä kertaa. Toivottavasti antoisat tapahtumat antoivat alkusysäyksen uusille madepilkkijöille.

Poikkeuksellisten sääolosuhteiden vuoksi myös MM-mormuskointikilpailu siirrettiin Liettuasta Suomeen vain kolmen viikon varoitusajalla. Ilman pientä, mutta sitäkin tehokkaampaa talkoolaistemme joukkoa tämä ei olisi ollut mahdollista. Kolmentoista maan kokoontuessa mittelöön Joroisten Valvatus-järvelle ei tiukka järjestelyaikataulu näkynyt osallistujille. Tästä on syytä olla ylpeä!

Valtava ylpeyden aihe on myös Suomen morrijoukkueen kilpailussa nappaama MM-kulta sekä Harri Nikulan henkilökohtainen kultamitali. Arvostusta herättää niin ikään Asa Palhomaan neljäs ja Jussi Rossin viides sija sekä joukkueen ensikertalaisten hieno suoriutuminen. Itse vaikutuin kuitenkin kaikista eniten joukkueen mahtavasta yhteishengestä sekä ammattimaisesta toiminnasta. Onnittelut koko porukalle!

Nyt tämän neljä kuukautta kestäneen marraskuun jälkeen on aika kääntää katseet tulevaan kevääseen, nauttia valosta ja rakkaasta harrastuksestamme. Juhlavuotemme jatkuu omaehtoisen kalastuksen parissa maatamme riivaavan koronaviruksen vuoksi. Pilkkimistä jatketaan, vaikka kilpailut ja tapahtumat on peruutettu. Moni on myös avannut kauden siian onginnan, hauen kalastuksen ja muiden kalastustapojen parissa. Pääasia, että Suomi kalastaa ja pysyy terveenä.

Jaana Vetikko