2-2022 Oikeus kalastusharrastukseen kuuluu kaikille

Confédération Internationale de la Pêche Sportiven (CIPS) kielsi venäläisten ja valkovenäläisten osallistumisen kaikkiin kansainvälisiin kalastuksen mestaruuskilpailuihin. Kuva: Jaana Vetikko.

Tätä kirjoittaessani maaliskuun alkupuolella olemme järjestössä järkyttyneitä Ukrainan tilanteen kehittymisestä ja tuomitsemme Venäjän sotatoimet ja kansainvälisen oikeuden rikkomisen. Ukrainalaisten turvallisuus sekä humanitaarinen kriisi huolestuttavat.

Järjestömme kannattaa vankasti Confédération Internationale de la Pêche Sportiven (CIPS) päätöstä kieltää venäläisten ja valkovenäläisten osallistumisen kaikkiin kansainvälisiin kalastuksen mestaruuskilpailuihin. CIPS:n suosituksen mukaisesti edustajamme eivät myöskään osallistu toistaiseksi yhteenkään Venäjällä tai Valko-Venäjällä järjestettävään kalastustapahtumaan. Suosittelemme myös kaikille kalastuksen harrastajille omatoimisten kalastusmatkojen välttämistä Venäjälle ja Valko-Venäjälle.

Toisaalta haluamme muistaa ja muistuttaa kalastusharrastuksen yhdistävän ihmisiä. Järjestömme vastaa eduskuntaryhmien vetoomukseen Suomessa asuvien venäläistaustaisten syrjinnän ja häiriköinnin ehkäisemiseksi. Heistä monet ovat ahkeria kalastuksen harrastajia, kalastustapahtumiin osallistujia ja kalastusseurojemme jäseniä.

Kalastus hienona ja monipuolisena harrastuksena sopii kaikille, emmekä järjestössämme hyväksy minkäänlaista syrjintää myöskään kansalaisuuden perusteella. Yhteiseen kalastusperheeseemme ovat kaikki kalastuksen harrastajat tervetulleita toimimaan yhdessä paremman kalastuksen puolesta.

Järjestömme haastaa koko vapaa-ajankalastajien yhteisön auttamaan Ukrainan kriisin uhreja. Yksi vaihtoehdoista on lahjoituksen tekeminen Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Rauhaa kevääseen.

Jaana Vetikko