3-21 Yhdessä paremman kalastuksen puolesta

Onki24-kilpailussa ongitaan kahden hengen joukkueissa kilpailukaloiksi valittuja särkikaloja, jotka ovat särki, seipi, säyne, suutari, sorva, ruutana ja lahna. Voittajat ratkaistaan laskemalla kolmen pisimmän kalan yhteispituus, lajista riippumatta. Kilpailukalojen vertailukelpoisuuden vuoksi niille annettu kertoimet. Kuva: Jyri Haapanen.

Elämme nopeasti muuttuvassa maailmassa. Viimeisimpänä tämän on todistanut koronavirus lukuisine muunnoksineen tuoden rajoituksia ja uusia toimintamalleja arkeemme. Muutoksia tapahtuu niin hallinnon, yhteiskunnan, ympäristön kuin järjestötoiminnankin parissa. Kaikki nämä haastavat toimintatapojamme ja asettavat paineita uudistumiselle. Onkin syytä muistaa, että muutokset tarjoavat myös mahdollisuuksia.

Suomen Vapaa-ajankalastajat hyväksyi kevätkokouksessaan uuden toimintastrategian ”Yhdessä paremman kalastuksen puolesta” vuosille 2022-2026. Strategian myötä järjestömme pyrkii vastaamaan muutostarpeeseen. Samalla se kirkastaa järjestömme tehtävän, tulevaisuuden tavoitteet, arvot sekä keskeiset strategiset painopisteet, joilla suuntaamme yhdessä eteenpäin.

Vapaa-ajankalastus on pandemiankin myötä suositumpaa kuin aikoihin. Se tuo harrastajalleen iloa, elämyksiä, kavereita ja terveyttä. Järjestömme tehtävänä on mahdollistaa tämä neuvonnan, edunvalvonnan ja kattavien palvelujen avulla sekä työskentelemällä kestävien kalakantojen ja puhtaampien kalavesien puolesta. Suomen Vapaa-ajankalastajien maamme vaikuttavimpaan kalastusperheeseen ovat kaikki tervetulleita. Jäsenemme saavat enemmän, maksavat vähemmän.

Järjestömme toimintaa uudistetaan ja monipuolistetaan, silti perinteitä kunnioittaen. Alkusysäyksen monille uusille toiminnoille antoi viime vuoden juhlavuotemme, jonka kokemuksista otamme käyttöön kultajyvät.

Tulevana kesänä järjestämme 3.7. vuorokauden kestävän, kaikille avoimen rajattoman onkikilpailun Onki24. Kilpailuvesistöinä toimivat kaikki Suomen onkimiseen sallitut vesistöt, joten siihen voi ottaa osaa omilla parhailla onkipaikoilla joukkuekaverin kanssa. Kilpailussa on omat sarjansa asiaan rennosti suhtautuville ja tosissaan onginnan ottaville. Kilpailukaloina on seitsemän särkikalalajiamme, joiden kautta haluamme muistuttaa maamme monipuolisista, kalastuselämyksiä tarjoavista särkikalakannoista.

Myös lapset ja nuoret saavat oman rajattoman kesäkalastuskisansa. Fisuun Fongaus on uusi lapsille ja nuorille tarkoitettu rajaton lajikalastuskilpailu, joka käynnistyy kesäkuussa ja kestää elokuun loppuun. Siinä tavoitteena on kalastaa mahdollisimman monta eri kalalajia. Tässä kaikki kalalajit ja kaiken kokoiset kalat ovat yhtä arvokkaita.

Iloa, elämyksiä, kavereita ja terveyttä kesään!

Jaana Vetikko