6-21 Uudistusten vuosi

Ensi vuonna Mimmit kalastaa! Kuva: Janne Tarkiainen.

Jos vuosi 2020 oli koronapandemian vuoksi monella tapaa muutosten vuosi, jatkoi kuluva vuosi muutosten ketjua järjestömme uudistaessa niin toimintaansa kuin toimintatapojaan. Keväällä hyväksyttiin Suomen Vapaa-ajankalastajien uusi toimintastrategia 2022-2026, joka yhdessä juhlavuonna kerättyjen positiivisten kokemusten kautta ohjasi tekemistämme jo nyt.

Nuorisotoimintaan vuosi toi uutena muun muassa lajikalastuskilpailun Fisuun Fongaus. Leiritoimintaa uudistettiin järjestämällä Fisuun vaellusleiri sekä syysloman päiväleiri. Nyt joulukuun alussa aukesi Fisuun joulukalenteri toista kertaa, tällä kertaa aiheenaan kalastuspaikat.

Aikuisille aloitettiin matalan kynnyksen kilpailuneutraali toiminta pilotoimalla erilaisia konsepteja valittujen seurojen kanssa. Tavoitteena oli ja on luoda hyviä, uusia toimintatapoja ja -malleja sekä palveluita, joilla voidaan kannustaa aikuisia kalastusharrastuksen pariin, kannustaa uusia aikuisia harrastajia mukaan seuratoimintaan ja jonka avulla seurat voivat kehittää jäsen- ja varainhankintaansa. Naisia ja tyttöjä puolestaan kosiskellaan harrastukseen ensi vuonna toden teolla käynnistyvän Mimmit kalastaa! -hankkeemme kautta.

Kilpailupuolella järjestettiin ensimmäinen rajaton kilpailu Onki24, josta saadun myönteisen palautteen siivittämänä 29.1.2022 järjestetään Pilkki12 sekä käynnistetään Pilkkikuu. SM-pilkki saa oman kaikusarjansa ensi vuonna.

Lisäksi uudistusten ja toiminnan täyteiseen vuoteemme mahtuivat muun muassa uudet järjestö- ja tapahtumaviestintäkoulutukset, Fiksu kalastaa -viestintäkampanja sekä vieheiden kierrätys. Toimintaa on myös ennakkoluuloista huolimatta mainiosti saatu vietyä verkkoon. Jäsenistö ja vapaaehtoiset ovat osallistuneet onnistuneesti etänä niin koulutuksiin kuin kokouksiinkin.

Jatkamme järjestömme uudistumista ensi vuonna ja haluankin toivoa joulupukilta meille avuksi seuraavia: Viisautta ja harkintaa päättäjille ja edunvalvontaan, innokkaita talkoolaisia seuratoimintaan, uusia seuroja aikuistoiminnan pilotteihin ja mimmitoimintaan, uusia kalastuksen harrastajia ja jäseniä järjestöömme, hyvin hoidettuja kalavesiä ja vahvoja kalakantoja sekä monipuolisia kalapaikkoja harrastajille. Ja viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä työniloa, -intoa ja voimia kaikille järjestömme talkoolaisille ja työntekijöille. Jatketaan yhdessä paremman kalastuksen puolesta.

Ihanaa joulua kaikille!

Jaana Vetikko