Alutrollin ”Kampela” on hankalien paikkojen kalastusvene

Toimitusjohtaja Marko Nahkuri kertoo, että Alutroll 400 Flatfish -vene suunniteltiin vastaamaan asiakkaiden toiveisiin. Flatfish eli "Kampela" on pääpalkintona 16. kesäkuuta Hauholla SVK:n järjestämissä viehekalastuksen SM-kilpailuissa.

Jyväskylässä toimiva Alutroll boats valmistaa alumiinisia kalastusveneitä pohjoisiin olosuhteisiin. Vuoden 2019 veneilykaudelle se on tuonut markkinoille uuden Alutroll 400 Flatfish -veneen.

Uutuusvene Flatfish eli ”Kampela” on erityisesti ahtaitten ja muutoin hankalien kalapaikkojen ihannevalinta esimerkiksi heittokalastukseen ja vertikaalijigaukseen. Se on trimaraanirunkoinen ja sopii kalastuksen lisäksi mökkikäyttöön ja tavarankuljetukseen.

Tavaroiden lastaus ja purku veneestä sekä kalastus on helppoa matalien laitojen ansiosta. Parhaimmillaan Flatfish on suojaisilla vesistöillä hyvän sään aikana, sillä matalat varalaidat ja pohjamuoto rajoittavat merikelposisuutta.

Alutrollin toimitusjohtaja Marko Nahkuri kertoo, että Flatfish-vene suunniteltiin täyttämään asiakkailta tulleita toiveita. Yksi niistä oli alle 4000 euron hinta, mikä myös toteutui. Lisäksi veneen valmistusmateriaalin paksuudeksi tuli yli 3 mm, mutta paino jäi vain noin 145 kiloon. Vene on myös erittäin tukeva ja vakaa vesillä. Lisäksi suuri noin 5 neliömetrin avara lattiapinta-ala avaa hyvät kalastusmahdollisuudet.

”Flatfishin saa lisäksi helposti siirrettyä syrjäisimmillekin kalavesille, sillä sen perään voi asentaa renkaat, joiden avulla venettä voi työntää vaikkapa rantaan asti. Toisaalta mahdollista on asentaa trailerivinssit isoilla pyörillä eteen ja taakse, jolloin koko paketti kulkee renkailla”, Nahkuri kertoo.

Alutroll 400 Flatfish -veneen pituus on 4,15 m, leveys 1,65 m ja paino 145 kg. Moottorisuositus max. 7 hv tai 2 x 3,5 hv. Vakiovarusteisiin kuuluvat mm. kaiteet ja takanurkkien istuinlaatikot sekä säilytystila ja trailerikoukku keulassa ja 2 kiinnityskoukkua perässä.

Moottori ja muut lisävarusteet toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaan sovittuun lisähintaan.

Lisätietoja Alutroll-veneistä