Busterilta kaksi uutta isoa heittokalastusvenettä

Busterin uudet XL- ja XXL-veneet ovat niille räätälöidyn kalastusvarustelusarjan ansiosta helposti muunnettavissa kalastusveneeksi. Esimerkiksi takapenkistä ja uimatasosta muodostuu heittotaso, kun takapenkin selkänoja korvataan tasaisella kansiluukulla.

Busterin kalastusvenevalikoima laajeni S- ja M-kokoluokista jykevien kuuden metrin alumiiniveneiden luokkaan. Tehdasvalmisteinen kalastusvarustelusarja on nyt saatavilla myös vuosimallin 2020 Buster XL ja Buster XXL -veneisiin.

Irrotettavaan kalastusvarustesarjaan kuuluvat vapalaatikot, heittotasot keulaan ja perään sekä keulamoottoriteline. Varustesarja on räätälöity Busterin uusimpia alumiinivenemalleja varten: 6,05 metriä pitkään ja 80-115 hevosvoiman teholle suunniteltuun Buster XL-veneeseen sekä 6,25 metriä pitkään 115-150 hevosvoiman Buster XXL -veneeseen.

Buster XL ja XXL ovat vakaita avoveneitä, joiden perusvarustukseen kuuluvat huoleton alumiiniturkki, ruostumattomasta teräksestä valmistetut helat, hydrauliohjaus ja 10 tuuman Buster Q -älynäyttö elektronisine karttoineen.

Veneiden keula muuttuu heittokalastajan työasemaksi, kun vene varustellaan keulaosan sivuille sijoitettavilla vapalaatikoilla ja niiden väliin tulevalla heittotasolla. Satunnaisia kalastusreissuja ajatellen keulaan saa kätevän heittotason hyödyntämällä lisävarusteena myytävää auringonottotasoa.

Takapenkistä ja uimatasoista muodostuu veneen toinen heittotaso, kun takapenkin selkänoja korvataan tasaisella kansiluukulla. Heittotasolla on pituutta 1,2 metriä ja luukun alle jää 1,6 metriä leveä säilytystila. Entistä pidempi 1,6-metrinen heittotaso syntyy, kun takapenkki peitetään liukuestekuvioidulla alumiinitasolla.

Laidoille sijoitettavat vapalaatikot ja niiden väliin asetettava kaksiosainen taso muodostavat yhdessä etupenkin kanssa 1,2 metriä pitkän tasaisen heittotason. Tason alle jää reilun kokoinen säilytystila. Aktiiviharrastajien vaihtoehto on veneen keskelle sijoitettava pitkä vapalaatikko, joka ulottuu pulpettien väliin ja aina kuljettajan ja kartturin penkkien tasalle saakka.

Buster XL:n ja XX:Ln lisävarusteisiin kuuluu mm. hapettava 22-litrainen sumppu, jonka voi sijoittaa takapenkin alle. Tämä sumppu mahtuu Buster S ja Buster M -malleissa keulan heittotason alle. Haluttaessa veneeseen voi hankkia monikäyttöisen vesihiihtokaaren. Kalastettaessa se palvelee sekä takaosalla heittotasolla liikkuvien tukena että esimerkiksi vapaputkien kiinnityspaikkana.

Lisätiedot: