Easy Fishingiltä uutta pehmeää purtavaa petokaloille

Shark Shad -kalajigejä.

Hämeenlinnalaiselta Easy Fishingiltä on tullut tälle kesälle runsaasti uusia jigejä petokalojen pyytäjille. Seuraavassa esittelemme joitakin näistä uutuuksista, joista löytyy monenlaista pehmeää purtavaa etenkin hauelle ja ahvenelle, mutta myös kuhalle.

Shark Shad on isoille petokaloille suunnattu 20-senttinen kalajigi, jonka on suunnitellut ruotsalainen viehevalmistaja Coffe Persson. Vieheen ylisuuri pyrstö liikkuu voimakkaasti samalla, kun evät hidastavat sen uintia.

Tämä saa aikaan voimakkaan rullaavan liikkeen, kuten perinteinen sirppijigi, mutta ikään kuin ”hidastettuna”. Kymmensenttisen Baby Sharkin uintiliike on samalla tavoin sirppijigimäinen kuin ”isonveljensä” Shark Shadin ja se maistuu hauen lisäksi ahvenelle.

Video Shark Shad -jigin uinnista

Baby Dragon -jigillä on monihaarainen pyrstö, minkä ansiosta sitä voidaan kelata hyvin hitaasti tai nopeasti sekä vaihdellen. Tavasta riippumatta sen uinti pysyy luonnollisena ja houkuttelevana.

Tämä 11-senttinen ja 3,7-grammainen jigi toimii erinomaisesti isojen ahventen pyynnissä, mutta myös hauki nappaa mielellään sen suuhunsa. Se on varteenotettava vaihtoehto myös huonon syönnin aikaan sekä kylmässäkin vedessä. Vatsapuolella olevan halkion ansiosta jigi on helppo koukuttaa myös ruohosuojakoukuilla.

Baby Dragon -jigejä.

Hooligan Roach -kalajigin on suunnitellut ruotsalainen Ola Rasmussen (Ola Lures). Vieheen aitoa kalaa muistuttava muoto ja uintiliike ovat osoittautuneet mieluiseksi hauelle. Sillä on vuoden aikana saatu useita yli 10-kiloisia haukia monenlaisista vesistöistä.

Jigin kokonaisvaltainen uintiliike sekä massiivinen muoto – pituutta 21 cm – näkyy ja tuntuu kauas, joten hauen on helppo se havaita. Matalissa vesissä jigi toimii pelkällä rigauksella ja painoa lisäämällä se saadaan uimaan myös syvemmissä vesissä.

Hooligan Roach -kalajigejä.

Giant Goby Single Tail -jigillä on pituutta 17 senttimetriä ja painoakin 55 grammaa. Omimmillaan se on haukea ja muita isoja petokaloja kalastettaessa.

”Giant Goby on todella herkkäuintinen ja kestävä upeisiin väreihin valmistettu viehe, joka on valmistettu myrkyttömistä materiaaleista, kuten muutkin myynnissä olevat jigimme. Lisäksi olemme ottaneet ympäristön huomioon korvamaalla lyijyn sinkillä pääosin omissa tuotteissamme”, Heikki Sarin Easy Fishingistä kertoo.

Giant Goby Single Tail -jigejä.

HooÄssät ovat puolestaan uittavia jigipäitä, joita on tällä hetkellä saatavana kolmea eri kokoa: 4g/#2, 6g/#1/0 ja 9g/#3/0.

Uittavia HooÄssä-jigipäitä.

Lisätietoja

Ympäristöasiat otetaan huomioon Easy Fishingissä

Easyfishingin yrittäjät Kirsi ja Heikki Sarin haluavat pysyä ajan tasalla tai jopa hieman sitä edellä tuotteidensa ympäristöystävällisyyden suhteen. He ovat esimerkiksi siirtymässä lyijyttömiin materiaalivaihtoehtoihin.

”Toki edelleen myymme myös lyijypainoja ja lyijystä valmistettuja jigipäitä, koska asiakkaamme niitä haluavat ja lyijykieltoa ei vielä ole. Olemme kuitenkin varautuneet lyijyttömiin vaihtoehtoihin ja niitä löytyy aika laaja valikoima myymälästämme”, Sarinit kertovat.

Easy Fishing on Suomen suurin onkimatojen toimittaja, joka myy vuositasolla noin 150 000 purkkia hollantilaisia onkimatoja ja vielä ns. kilotavarat päälle. ”Kaikki matopurkkimme on valmistettu kierrätysmuovista ja ovat 100-prosenttisesti edelleen kierrätettäviä”, Sarinit kertovat.

Lisäksi pakkausteippien osalta Easy Fishing on aloittanut paperisen vaihtoehdon testauksen voidakseen luopua muoviteipeistä tulevaisuudessa kokonaan. Pakkausmateriaaleina yritys käyttää mahdollisuuksien mukaan kierrätyslaatikoita.

”Suurin osa markkinoimistamme jigeistä on täysin myrkyttömiä, ja ne kaikki täyttävät standardit ja vaatimukset. Tällä hetkellä varastossamme olevat uittavat jigipäät ovat kirjasinmetallia, mikä sisältää myös lyijyä. Tulevaisuudessa teetämme nekin lyijyttömänä”, Sarinit lupaavat.