Fishcoin-sovelluksessa kerätään kalakolikoita – vuoden parhaat kohtaavat finaalissa

Toimitusjohtaja Josh Walker (vas.) ja Juho Lukander markkinoivat Fishcoin-sovellusta syyskuussa perhokalastuksen MM-kisoissa Espanjassa.

Australialainen Fishcoin LTD on kehittänyt sovelluksen, jolla voi pelata kalastusaiheista videopeliä. Pelissä osallistujat voivat haastaa muita kalastajia pelaamaan kanssaan omasta maastaan tai jopa maailmanlaajuisesti.

He voivat myös pelata yksinään 30 minuutin tai tunnin jaksoissa. Kaikkien tavoitteena on saalistaa mahdollisimman monta kalaa ja kerätä niin paljon fishcoineja (kalakolikoita) kuin mahdollista. Yhtiön suomalaisen edustajan Juho Lukanderin mukaan kaikki kalat pisteytetään kolmen tekijän perusteella: ne ovat kalan saamiseen kulunut aika, kalalaji ja onko se saatu suolaisesta vai makeasta vedestä.

Fishcoin-sovellus tunnistaa kaikki nämä kolme tekijää pelissä otetusta kuvasta ja pisteyttää Fishcoineja kyseiselle kalalle sen mukaisesti. Tulostaulu siis arvioidaan sen mukaan, kuinka monta kolikkoa voitat, ei sen mukaan, kuinka monta kalaa saat, joten noustaksesi tulostaulukkoon nopeammin on parasta haastaa ihmiset kalakolikoillasi”, Lukander neuvoo.

Kaikki kalalajit on listattu eri mantereilta ympäri maailmaa ja luetteloitu helpoimmin pyydettävistä vaikeimmin pyydettäviin. Myös kaikki Suomen kalalajit on rekisteröity peliin.
”Helpommista kaloista saa tietenkin vähemmän kalakolikoita kuin vaikeammin pyydettävistä”, Lukander kertoo.

Fisccoin-vuosi alkaa aina 21. syyskuuta ja päättyy 20. syyskuuta klo 24.00. ”Vuoden lopussa 10 parasta kilpailijaa kustakin FISHCOIN-sovelluksessa mukana olevasta maasta kutsutaan todellisen maailman lopulliseen määränpäähän. Ensimmäinen MM-finaalimme pidetään Floridassa Yhdysvalloissa. Maailmanfinaalissa palkitaan henkilökohtainen maailmanmestari ja myös paras joukkue”, Lukander selvittää.

Fishcoinia voi tällä hetkellä pelata 25 maassa eri puolilla maailmaa. Se toimii android-ympäristössä ja on ladattavissa Appstore- ja Google Play -kaupoista. Lisätietoja: