Garminin satelliittiviestintälaitteella voi pitää yhteyttä ja lähettää SOS-viestin

Uudella Garminin inReach Mini 2 -laitteella voi viestiä kaksisuuntaisesti ja siinä on hätätilanteiden varalta SOS-valmiudet.

Garmin on tuonut markkinoille pienikokoisen inReach Mini 2 -satelliittiviestintälaitteen, jossa on kaksisuuntainen viestintä ja SOS-valmiudet. Laitteen ominaisuuksiin kuuluvat myös mm. TrackBac-navigointi ja Garmin Explore -mobiilisovellus.

Kaikenlaisille ulkoilma-aktiviteettien harrastajille tarkoitetun kevyen laitteen akku kestää jopa 30 päivää. Se tarjoaa mielenrauhaa maailman laajuisessa Iridium-satelliittiverkossa toimivan kaksisuuntaisen viestinnän, paikannustoimintojen ja säätietojen ansiosta.

Hätätilanteissa käyttäjä voi aktivoida interaktiivisen SOS-viestin Garmin IERCC-palveluun, joka on ympäri vuorokauden toiminnassa oleva hätäpalveluiden koordinointikeskus. Lisäksi laitteen sijainninjakotoimintojen avulla ystävät ja perheenjäsenet voi ottaa virtuaalisesti reissuun mukaan. Sijainnin voi jakaa kotiväelle milloin tahansa ja toisaalta kaverit pystyvät ottamaan suoran yhteyden laitteen käyttäjään.

Garmin Inreach Mini on kestävä ja vesitiivis. Sen mitat ovat 10 cm x 5 cm ja se painaa 100 grammaa. Viestintään laitteen avulla tarvitaan voimassa oleva satelliittipalvelusopimus. Saatavana on erilaisia tilausvaihtoehtoja kuukausitilauksista vuosisopimuksiin niin yksityis- kuin ammattikäyttöön.

Satelliittiviestintälaitteiden käyttö on rajoitettua tai kiellettyä joillain alueilla. Käyttäjän vastuulla on tuntea alueella voimassa oleva lainsäädäntö ja noudattaa sitä.

Lisätietoja