Humminbirdiltä uutta anturiteknologiaa kaikuluotaukseen

Humminbirdin Dual Spectrum Chirp -anturi on saatavissa kaikkiin Humminbirdin Helix- ja Solix-sarjan malleihin.

Häiriötöntä ja tarkkaa 2D- ja DI-kaikukuvaa kaivanneet kalastajat ovat tähän asti joutuneet hankkimaan erillisiä ja kalliita antureita kaikuluotaimiinsa. Humminbird on kehittänyt ratkaisun tähän ongelmaan tuomalla kaikkiin uusiin luotainmalleihinsa erittäin tarkkaa kaikukuvaa tuottavan laajakeilaisen Dual Spectrum CHIRP -anturin.

Uutuusanturin Q-arvo on erittäin alhainen ja se on saatavana vakiona kaikkiin Humminbirdin Helix- ja Solix-sarjan kaikuluotainmalleihin jo 7 tuuman kokoluokasta alkaen. Dual Spectrum CHIRP -anturin keilan leveys 2D-luotauksessa on jopa 45 astetta ja DI-luotauksessa 75 astetta. Tällä yhdistelmällä on mahdollista paikallistaa kalojen sijainti ja vedenalainen maailma selkeämmin kuin aiemmin.

Humminbird on lisäksi lanseerannut tälle vuodelle entistäkin tarkempaa viistoluotauskuvaa tuottavat MEGA+ -laitteet. Uuden anturiteknologian avulla näihin laitteisiin saadaan lisää tarkkuutta luotaukseen, joka onnistuu MEGA-taajuuksilla jopa 60 prosenttia leveämmältä ja syvemmältä alueelta kuin aikaisemmin.

Myös alataajuuksien (455 kHz) kuvanlaatua on saatu jopa 33 prosenttia aiempaa tarkemmaksi. Humminbird MEGA+ -laitteissa on lisäksi vakiona uusi 2D Dual Spectrum CHIRP -anturi, joka on integroitu viisto- ja DI-kaikuanturien yhteyteen.

MEGA+-laitteilla erottaa yksittäisen kalan muodon niin hyvin, että jopa lajin tunnistaminen on mahdollista. Laitteissa on vakiona myös laajataajuuksinen 2D CHIRP -luotaus ja kuvaa alaspäin näyttävä Down Imaging -ominaisuus.