Iisalmeen muuttanut Erkki Virolainen valmistaa yhä pilkkejä

Erityisesti kehittämästään kevennetystä E.V. Trutta -taimenlusikasta tunnettu Erkki Virolainen jatkaa edelleen pilkkien valmistusta. Kuvassa hänen Er-Vi-pilkkejään.

Vapaa-ajan Kalastajan numerossa 1/2021 olleessa jutussa, jossa käsiteltiin värikoukkupilkkejä, kerrottiin, ettei EV1-pilkkiä saa enää kuin satunnaisesti Huutonetistä tai Torilta. Pian lehden ilmestyttyä toimitukseen otti yhteyttä itse kyseisen pilkin valmistaja Erkki Virolainen.

Virolainen kertoi, että kyseistä pilkkiä ja muita hänen valmistamiaan pilkkejä on yhä saatavilla, sillä hän valmistaa niitä edelleen nykyisellä asuinpaikkakunnallaan Iisalmessa. Virolaisen pilkkejä, joita ovat mm. Siloneula, Pieni neula, Jumisko sekä EV- ja Er-Vi-pilkit, voi siis edelleen tilata viehemestarilta itseltään.

Virolainen valmistaa pilkkinsä käsityönä ja laadukkaista materiaaleista. Valikoimasta löytyy lisäksi erilaisia versioita eri tilanteisiin. On nopeauintisia ja nopeasti uppoavia vaihtoehtoja, mutta myös rauhallisemmin liikehtiviä malleja.

”Jostain syystä kilpapilkkijät ovat aina olleet erityisen kiinnostuneita pilkeistäni ja esimerkiksi EV1:n kysyntä oli aikanaan todella kova. Nyt suurin osa vanhoista asiakkaistani taitaa olla jo niin iäkkäitä, etteivät he käy enää pilkillä”, Virolainen arvelee.

Ikä painaa jo sen verran 82-vuotiasta Virolaista itseäänkin, ettei hän enää valmista Er-Vi-lusikkauistimiaan, vaan keskittyy nykyisin ainoastaan pilkkien tekoon. Niistä voi kysellä lisätietoja ja tilata häneltä numerosta 040 760 1238 ja Ville Pesoselta, puh. 045 647 6441.