Jaakot Oy:n uusia perhokeloja ja -vapoja

Axiom II on keskinopea älyvapa, joka mukautuu vaivatta erilaisiin kalastustilanteisiin.

Axiom II – älykäs vapa perhokalastukseen

TFO Axiom II keskinopea älyvapa. Sillä onnistuvat sekä lyhyet ja napakat heitot että pitkät ja ulottuvuutta vaativat heitot. Vapa mukautuu vaivatta kalastustilanteisiin ja saattelee perhon matkaan tarkasti ja pehmeästi.

Axiom-vapa toimii sekä makean että suolaisen veden kalastuksessa. Luokkien 5-7 mallit sopivat taimenen pyyntiin ja haukea voi kalastaa 8-10-luokkaisilla vavoilla. Suurimmat luokat 9-12 puolestaan soveltuvat lohen ja suurtaimenen perhokalastukseen.

Axiomin aihioon on kerrostettu kevlaria, mikä ehkäisee vavan muodonmuutoksia ja värähtelyjä. Vaikka heitto olisikin voimakas tai terävä, vapa vaimentuu ja palautuu nopeasti. Aihio on väriltään kuultavan ja tumman oliivinvihreä. Sidokset ovat saman sävyiset. Vaparenkaat ovat Tactical Series -laatua, ja snaket on kromattu.

Ergonomiset kädensijat ovat flor-laadun korkkia. Vavoissa on kolmea kahvamallia ja luokissa 9-12 on savunharmaa alumiininen kelakiinnike. Axiomin mukana tulee vapapussi ja tyylikäs vapaputki.

Power-perhokelat

TFO Power-perhokela on tarkkuustyöstetty ja kauttaaltaan anodisoitu sekä erittäin radikaalisti perforoitu. Tämän ansiosta kelan paino on saatu minimiinsä, mutta kehikon tai puolan lujuudesta ei ole tingitty.

Tavallisen perhokelan jarru toimii kierrejousella, joka säätää jarrupintojen kitkaa. Power-kelassa on käytössä tästä poikkeava uusi teknologia: Sen hiilikuidusta ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu jarru säätää jarrutuksen paineen ns. jousituslevyillä (spring washers).

Power-kelan jarrun avulla kalastaja voi kalan kanssa kisatessaan helposti hallita kelan jarruvoimaa erittäin laaja-alaisesti ja tarkasti. Lisäksi kelassa on laakeri, jonka ansiosta ns. lähtökitka on minimaalisen pieni. Kelan kätisyyden vaihto sujuu sekin helposti laakeria kääntämällä.

Power-perhokelan jarruvoimaa on helppo hallita, kun kalaa väsytetään.

Lisätietoja: Jaakot Oy, Akaa, https://jaakot.fi ja puh. 040 538 8774.