Jarocells-uutuuksia

Jarocells BT300.12 All in One -akku.

Hollantilainen Jarocells tunnetaan LiFePO4-litiumakkujen valmistajana. Akkujen kotimaassa suurimpia käyttäjäryhmiä ovat pelastuslaitokset sekä armeija. Suomessa ne ovat löytäneet tiensä myös kalastajien veneisiin erityisesti keveytensä ansiosta.

Jarocellin litiumstarttiakkujen käyttäjä voi vetää veneen kaikki sähköt yhdeltä akulta, jolta saa virtaa starttiin, elektroniikkaan ja 12V-keulamoottoriin. Jarocell-tuotteilla on eurooppalainen tekninen tuki ja huolto sekä viiden vuoden takuu.

Uudessa Jarocellin BT300.12 All in One -akussa virtamäärä on 300 ampeeria. Koska lyijyakkua ei voi purkaa litiumakun tavoin loppuun asti, se vastaa noin 600 ampeeria lyijyakuissa. Tuohon määrään tarvitaan noin 600 kiloa lyijyakkuja, kun tämä Jarocellin yksi litiumakku painaa vain 27 kiloa.

Akussa on bluetooth eli kännykän applikaatiosta voi seurata, miten perämoottori lataa akkua, kuinka paljon sähköä laitteet kuluttavat sekä kuinka paljon virtaa on tai syklejä on jäljellä. Pitkiä matkoja varten suositellaan maalatausta litiumlaturilla. Vesillä latautuminen riippuu moottorin laturin koosta.

Mitat: 325 mm x 183 mm x 247 mm. Paino 27 kg. Käyttölämpötila -20-+50 astetta. Irrotettava huoltokansi. Elinaikaodote 2000 syväpurkaussykliä, mikä kovassakin käytössä tarkoittaa yli 30 vuotta.

Jarocellin pienen kannettavan uutuusakun nimi on BT28 Mini Live. Amerikkalaisen vesitiiviin Pelican 1120F -kotelon sisältä löytyy pienikokoinen 28Ah Li-Ion -akku, joka muista Jarocellin akuista poiketen ei ole LiFePO4-akku. Sen takia sitä ladataan omalla kuivantilan laturilla, joka on hankittava erikseen.

Mini Live on parhaimmillaan, kun mukana on siirrettävää Live-kaikuluotainkalustoa ja halutaan mahdollisimman kevyt akku. Bluetoothin ansiosta kännykkäapplikaatiosta voi seurata akun kaikkia toimintoja.

Käyttölämpötila -20-+50 astetta. Elinaikaodote 1000 syväpurkauskertaa eli kovassakin käytössä ainakin 15 vuotta. Paino: Akku ja kotelo yhteensä vain 2,5 kg.

Lisätietoja: Apajamatkat, Ari Paataja 040-505 2225, ari.paataja@apajamatkat.fi. Myynti Apajamatkojen verkkokauppa.

Jarocells BT28 Mini Live -akku.