Kalastajan Kanavalta kalojen maalaussabluunoita

Kalastajan kanava on teettänyt mm. ahvenesta maalaussabluunan kalastuksen ja maalauksen harrastajia varten.

Kalastajan Kanava on teettänyt hauesta, ahvenesta, kuhasta ja taimenesta maalaussabluunat suomalaisia kalastuksen harrastajia varten. Sabluunan kanssa voi hyödyntää mitä vaan maalia.

Maalaus tehdään vaahtomuovin palalla töpötellen/painellen tai jopa spay-maalilla suoraan ylhäältä. Pienellä pensselillä voi viimeistellä lopputulosta toisella värillä tai useillakin väreillä halutessaan, mutta nopein toteutus syntyy yhdellä värillä.

Kannattaa ottaa huomioon, että puhtaassa puussa maali leviää sabluunan ulkopuolelle eli puhdas puu kannattaa pohjamaalata. Kuumuutta kestävässä pannunalusessa voi esimerkiksi piirtää kynällä sabluunan alustaan ja sitten polttaa kuvan kolvilla tai kaivertaa sen tai käyttää kuumuutta kestävää maalia.

Sabluunat kestävät kymmeniä maalauskertoja, kunhan ne pesee/puhdistaa heti käytön jälkeen varoen pieniä leikattuja osia. Vesiliukoisiin maaleihin riittää mieto pesuaine ja lämmin vesi.

Koska muovi on elintarvikehyväksyttyä, voivat innokkaimmat kalastajat koristella kakkunsa tomusokerilla, kaakaojauholla tai strösseleillä tämän sabluunan avulla.

A4-kokoisella sabluunalla voi toteuttaa mm. seinämaalauksia, tuolin/kalusteen koristelun kalustemaalilla, leikkuulaudan, tarjottimen tai pannunalusen koristelun, kortteja (esim. vesiväreillä tai liitutaulumaalilla), tauluja (erilaisilla maaleilla) tai jopa kakun koristelua tomusokerilla, kaakaojauholla jne.

Sabluunoja voi ostaa Kalastajan Kanavan verkkokaupasta eli kauppa.kalastajankanava.fi ja sabluunan hinta on 13 euroa.