Kalastajan Kanavan jigivavat on tehty kestämään

Aapo-ahvenvapa

Kalastajan Kanavan jigivavat on suunniteltu useamman aihiotestin ja komponenttien valinnan kautta sopiviksi kaikille jigikalastuksen harrastajille. Ne siis soveltuvat erinomaisesti junioreille ja muille aloitteleville jigikalastajille, mutta ne ovat läpäisseet myös kokeneempien jigikalastajien syynin.

Kalastajan Kanavan vapojen aihiot on rakennettu kestämään: Vavoissa on rikkoontumattomat rst-vaparenkaat sekä tukeva viehelenkki. Niissä on miellyttävät kelakiinnikkeet ja useimpiin käsiin sopivat EVA-kahvat, joista saa pitävän otteen myös märkänä. Vavan mukana asiakas saa pussin, jossa vapa on helppo säilyttää ja pitää kunnossa. Vapa sekä vapapussi on väritetty Kalastajan Kanavan tunnusomaisiin väreihin.

Aapo ja Kössi tulivat markkinoille kesälle 2020 ja ne saivat varsin myönteisen vastaanoton sekä positiivista palautetta käyttöominaisuuksistaan. Tämän kesän uutuus on Körmy-hyrrävapa, joka toimii erityisesti ison ahvenen pyynnissä ja kevyenä kuhavapana.

Aapo-ahvenvapa

Aapo on erityisesti ahvenen jigikalastukseen suunniteltu haspelivapa. Se on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja komponenteista kalastajalle, joka etsii toimivaa ja miellyttävää jigivapaa edulliseen hintaan. Vavan napakkuuden takaa 24ton-hiilikuituaihio.

Vavan pituus on 6’8” eli 207 cm ja se on kaksiosainen. Sen toiminta on suunniteltu nimenomaan ahvenen jigikalastuksen tarpeet huomioon ottaen. Vavan pehmeä kärki tartuttaa kalan erinomaisesti ja pitää kiinni myös hieman tavallista enemmän ”tirrittävän” ahvenen.

Tartutusvoimaa silti riittää, eikä vapa tunnu löysältä heitettäessä. Viehepainosuositus on 5-15 grammaa. Vavan toimivuus siis kattaa käytännössä ahvenjigit aina 12-grammaisiin jigipäihin saakka.

Kössi-kuhavapa

Kössi on erityisesti kuhan jigikalastukseen suunniteltu haspelivapa. Se on valmistettu kestäväksi ja toimivaksi hieman kovempaankin käyttöön. Vavan toiminnassa on ajateltu juuri kuhan jigikalastajan tarpeita ja aihiosta riittää voimaa kärjestä saakka tartuttamaan koukku luiseen kuhan kitaan.

Lisäksi aihion voima näkyy erityisesti vauraampien yksilöiden väsytystilanteissa – eli tästä kepistä ei puhti ihan heti lopu. Vavan käytön napakkuuden takaa nopeatoiminen 24ton-hiilikuituaihio.

Kössi-vavan pituus on 7’2” eli 220 cm ja se on kaksiosainen. Viehepainosuositus vavassa on 10-25 grammaa, mutta sillä uskaltaa heittää vielä jopa 10 grammaa yli suosituspainonkin.

Kössi-kuhavapa

Körmy-hyrrävapa

Kalastajan Kanavan vapasarjan 2021 uutuus, Körmy-hyrräjigivapa, on suunniteltu erityisesti isomman ahvenen pyyntiin ja hyrräkeloille. Se toimii kuitenkin mainiosti myös kevyempänä kuhajigivapana.

Vapa on rakennettu laadukkaista materiaaleista ja komponenteista kalastajalle, joka etsii toimivaa ja miellyttävää jigivapaa edulliseen hintaan. Vavan napakkuuden takaa 24ton-hiilikuituaihio. Erityismaininnan ansaitsee myös Körmyn todella ergonominen kelakiinnike.

Vavan pituus on 7´0” eli 213 cm. Se on kaksiosainen ja toiminnaltaan suunniteltu hieman raskaampaa ahvenen jigikalastusta varten. Kärjessä on edelleen tarvittavaa pehmeyttä, mutta vavan voima tulee mukaan todella varhaisessa vaiheessa. Siksi tätä vapaa uskaltaa suositella myös kuhatouhuihin. Viehepainosuositus on 7-21 grammaa, joka kattaa ahvenjigit sekä ison osan kuhajigejäkin.

Körmy-hyrrävapa

Kapsäkki-työkalupussukka

Kapsäkki-työkalulaukku on kätevä tapa kuljettaa kaikki kalastajan tarvitsemat työkalut järjestyksessä mukaan kalareissuun. Oli kyseessä sitten koukunirrotuspihdit, sivuleikkurit, puukko, kalapappi, mittanauha, vaaka tai mikä tahansa muu työkalu. Kalastajan Kanavan Kapsäkillä kalastajalla on aina helposti työkalut saatavilla.

Kapsäkissä on isompi tasku, johon saa hyvin mahdutettua suurempia työkaluja ja tarvikkeita. Lisäksi taskun etuosassa on pienempi vetoketjulla sulkeutuva verkkotasku esimerkiksi mittanauhalle tai perukemateriaaleille, sekä sivuilla hahlot, joihin saa mm. pihdit tai kidanavaajat näppärästi paikalleen.

Kapsäkin saa kiinni veneen kaiteeseen tarrakiinnityksellä tai kaiteettoman veneen vapatelineeseen kantokahvastaan. Pussukan pohjassa on reiät, jotta kaatosateessa vesi pääsee ulos. Metalliosat Kapsäkissä ovat ruostumattomia.

Kalastajan Kanavan tuotteet on toteutettu yhteistyössä Scandinavian Tacklen kanssa. Tuotteita on saatavana kalastustarvikemyymälöissä sekä Tokmanneissa kautta maan.

Kapsäkki-työkalupussukka.