KartastoAppi soveltuu erityisesti retkeilijän käyttöön

KartastoAppi sopii esimerkiksi retkeilijän apuvälineeksi.

Viime vuonna julkaistu Kartasto-niminen iOS- ja MacAppi on päivitetty, minkä ansiosta se toimii sujuvasti niin iPhonella, iPadillä ja kuin Macilläkin. Appi soveltuu erinomaisesti retkeilyyn ja sen mukana tulee ilman kuukausimaksuja paljon valmiita karttapohjia, maastokartoista ilmakuviin ja merikarttoihin.

KartastoAppiin voi itse lisätä karttapohjia ja -kerroksia ja konfiguroida esimerkiksi avoimiin WMTS-, WMS- ja WFS-rajapintoihin. Vaelluksia voi nauhoittaa iPhonen GPS:llä talteen GPX-tiedostoihin, jakaa Kartasto.com-palvelussa muiden kanssa ja siirtää tietokoneelle talteen. Paikkoja voi laittaa muistiin karttamerkkeinä.

Kaikki lisätyt tiedot synkronoituvat jatkuvasti Macin, iPhonen ja iPadin välillä eli muokkaukset yhdessä näkyvät hetken päästä muissa myös muissa laitteissa. Lisäksi omat kartat saa myös Apple Watchiin, mikä on poikkeuksellinen ominaisuus karttasovelluksissa.

KartastoAppin suunnitellut Pasi Salenius kertoo tehneensä kehitystyön yksin ja vapaa-ajallaan. Sovellus on ilmainen, mutta sen Pro-versiosta on 9,95 euron hintainen kertaostos. Lisätietoja: @KartastoApp.