Kuusamon Uistimelta kevennetty X-Pro-tasapaino

Kevennetty Kuusamon Uistimen X-Pro-tasapainopilkki.

Kuusamon Uistimen tuttua X-Pro-tasapainoa on nyt saatavana myös kevennettynä. Kevyen ulkokuoren sisällä on älykäs runkopaino, jonka ansiosta tasuri käyttäytyy vedessä poikkeuksellisen houkuttelevasti.

Nopealla vavan nykäyksellä tasuri singahtaa vesipatsaassa kohti pintaa, jonka jälkeen se kääntyy hetkeksi selkä alaspäin liukuen samalla sivulle. Vajoamisen loppuvaiheessa se oikaisee itsensä takaisin oikeaan asentoon.

Kevennyksen ansiosta pilkin liikkeet ovat hitaita ja niin kutsuttu uintiviipymä on tavallista tasapainoa huomattavasti pidempi. Tämän ansiosta kalalla on paljon aikaa tarkkailla tasurin uintia ja ärsyyntyä siitä.

Kevennetyssä mallissa on myös X-Prosta tuttu epäkesko pyrstölevy, mikä saa tasurin keinuttamaan kylkiään uinnin aikana. Kevennetty tasuri toimii ahvenelle ja kuhalle sekä hauelle. Todella kannustavia palautteita on kantautunut Porvoonjoelta, jossa testitiimiläiset ovat pilkkineet kuhaa.

Kevennettyä X-Pro-tasapainoa valmistetaan kahdessa koossa: 75 mm/8 g ja 50 mm/4 g. Värivaihtoehtoja on 3 kpl.

Myös Räsästä ja Lätkää kevennettiin

Myös 50-millisestä Räsäsestä on tehty aiempaa kevyempi 4-grammainen alumiininen versio. Pikku Räsänen leijailee avannossa viekoittelevan hitaasti antaen kaloille lisää aikaa iskeä. Kevyt alumiinirunko tehostaa uistimen elävää liikettä ja herättää kalojen mielenkiinnon avannon alla.

Räsäsen tavoin erinomaisena kirjolohipilkkinä tunnetusta Lätkästä on tehty uusi 70-millinen ja 6-grammainen versio, jonka liike on elävää, viipyilevää ja hyvin tehokasta.

”Tarjoa uutta Räsästä tai Lätkää kirjolohelle sellaisenaan tai lisää alle kirppu ja houkuttele sillä tavalla myös siiat ja ahvenet iskemään”, Kuusamon Uistimen toimitusjohtaja Kimmo Korpua kehottaa.

Sekä alumiinisesta Räsäsestä että Lätkästä on tarjolla 6 värivaihtoehtoa.

Uusi alumiinista valmistettu Kuusamon Uistimen Räsänen.
Uusi, kevennetty Lätkä.

Vuosiuistin 2021 suunniteltu erityisesti suurille petokaloille

Kuusamon Uistimen vuoden 2021 vuosiuistin Hauki Special on suunniteltu erityisesti suurille petokaloille. Vieheen erikoinen pintakuviointi saa aikaan houkuttelevan heijastuksen ja erikoiset värit houkuttelevat kalat iskemään.

Aidolla 24 karaatin kullalla päällystetystä Hauki Special -uistimesta löytyy kolme eri kalastavaa väriä: sininen, vihreä ja punainen. Pituutta uistimella on 80 mm.

Kuusamon Uistimen vuosiuistin 2021: Hauki Special.