Kuusamon uistimelta pilkkiuutuuksia

X-Pro-sarjan pienin malli on kevennetty 4 gramman painoiseksi.

Kuusamon Uistin toi muutama vuosi sitten markkinoille X-Pro tasapainopilkin, jossa on epäkesko pyrstölevy. Sen ansiosta pilkki tekee ympyrän muotoisen liikkeen samalla kylkiään keinuttaen.

X-Pro-sarjan pienimmästä 50 mm:n mittaisesta mallista on nyt tehty kevennetty vain 4-grammainen versio, joka tekee pitkiä syöksyjä avannon alla ja väläyttää kylkiään kaarroksen äärilaidalla.

Keveytensä ansiosta viehe tekee liikkeensä hitaasti ja antaa siten kaloille lisää aikaa iskeä liikkuvaan vieheeseen. Tästä kevennetystä tasapainosta löytyy ottivärejä ennen muuta ahvenelle, kuhalle, kirjolohelle ja hauelle.

Super-Sääski on karvapyrstöinen tasapainopilkki, joka on valettu kahden terävän ja kestävän koukun ympärille. Jo pelkästään pilkin pyrstö ja kourumainen pohjaprofiili antavat sille laajan uintialueen, mutta syöksyjen pituutta voi vielä kasvattaa lisäämällä pyrstökoukkuun rungon myötäisesti toukan tai madon.

Super-Sääski on 30 mm pitkä ja painaa vain 2 grammaa. Vieheen värivalikoimasta löytyy kalastavia värejä erityisesti ahvenelle, siialle, harjukselle ja kirjolohelle.

Super-Sääski on karvapyrstöinen tasapainopilkki, joka sopii ahvenen lisäksi siian, harjuksen ja kirjolohen pyyntiin.

Timanttitoukka kuuluu Kuusamon Uistimen Kirppu-mormuskoihin ja se imitoi nimensä mukaisesti toukkaa. Uutuusmorri on valettu terävän ja kestävän koukun ympärille. Sen lasisilmät välähtelevät timantin tavoin ja kiinnittävät siten kalojen huomion.

Timanttitoukka on 20 mm pitkä ja painaa 2 grammaa. Kalastavia värejä löytyy ahvenelle, siialla, harjukselle ja kirjolohelle.

Timanttitoukan välähtelevät silmät kiinnittävät kalojen huomion.

Vuosiuistin 2019 – Duetto

Kuusamon uistimen vuosiuistin 2019 on Duetto. Se koostuu kolmen entuudestaan tutun ottipelin sarjasta eli Räsäsestä, Professorista ja Lätkästä. Nämä maineikkaat lusikat on varustettu tuplarungolla, jonka hienovarainen kilinä lisää ärsykettä muutoinkin pyytävyydestään tunnettuihin uistimiin. Duettoja kannattaa tarjota kaikille petokaloille.

Vuosiuistimen pinnoitteena on käytetty puhdasta hopeaa ja 24 karaatin kultaa.

Duetto vuosiuistin 2019 koostuu kovasta kolmikosta eli tuplarungolla valmistetuista Räsäsestä, Professorista ja Lätkästä.