Kuusamon Uistimen uutuuksia

Muikku on Kuusamon Uistimen kesän 2018 uutuusviehe, joka on kehitetty erityisesti lohikalojen pyyntiä varten.

Kuusamon Uistimen uutuusviehe tälle kesälle on Muikku-lusikka, joka on suunniteltu erityisesti lohikalojen kalastusta varten. Muikussa on kevennetty runko, jonka ansiosta se ei matalaan veteen pudottuaan vajoa nopeasti pohjaan, vaan säilyttää uintisyvyytensä. Tämän ansiosta Muikulla voidaan kalastaa myös matalilla rannoilla, joilla metalliset lusikat uivat liian syvällä.

Uutuuslusikka ui sukkuloiden puolelta toiselle kalauksen aikana. Kun kalastaja lopettaa kelauksen, se uppoaa hitaasti väristen houkutellen kalaa iskuun. Taimenen lisäksi Muikulla voi kalastaa myös rautuja, ja testikalastuksissa sillä on tullut myös useita haukia.

Muikun mitat ovat 9 cm ja 17 g. Värivaihtoehtoja on tarjolla 8 kpl.

Runsaasti uusia värejä

Jo viime vuonna Kuusamon Räsäsen Seiskaan tuli kuusi aitoja kaloja muistuttavaa väriä, joiden suunnittelusta vastasi kalataiteilijana tunnettu Sakke Yrjölä. Täksi kesäksi näitä kalakuosilla varustettuja Räsäsiä saatiin neljä lisää eli Taimen, Isosimppu, Muikku ja Peilikarppi. Yrjölä on suunnitellut myös uudet Suomen Haukiseuran hauenkuviointia jäljittelevät erikoisvärit vanhaan tuttuun Professor-lusikkaan.

Sakke Yrjölä on suunnitellut Räsäsen Seiskaan neljä uutta kalaväriä, jotka ovat Taimen, Isosimppu, Muikku ja Peilikarppi.

Suurhauki-lusikan uutuusväreiksi täksi kesäksi valittiin Hauenkalastajat-yhteisön ehdotuksista Juhis Salmelan ”Nemoa etsimässä” -henkiset värit. Raikas uutuusväri pinkkivihreä puolestaan on lähtöisin Hauenkalastajien Sari Pääkkösen kynästä. Suurhauki-lusikan mitat ovat 9,5 cm ja 40 g.

Suurhaukilusikan kolme uutta väriä valittiin hauenkalastajien esittämistä vaihtoehdoista.

Lisäksi myös erityisesti hyvänä kuhavieheenä tunnettuun Santeri-vaappuun sekä perinteisiin lusikkauistimiin Räsäsen Helmeen ja Professoriin on tullut uusia värivaihtoehtoja. Kaikissa Kuusamon Uistimen uutuusvieheissä on UV-pinnoite.

Lisätietoja Kuusamon Uistimen kesäuutuuksista: http://kuusamonuistin.fi/uutuudet-2018/

Professorin kolme uutuusväriä, joista vastaa Sakke Yrjölä, jäljittelevät hauenkuviointia.
Santeri-vaappu kahdessa uutuusvärissään.
Räsäsen Helmi uudessa värikuosissaan.