Lohijurmulta kromipintaisia Kalaja-tasapainoja

Kevennettyjä Kalaja-tasapainopilkkejä on nyt saatavana myös kromipintaisena.

Rautalammilla toimiva Lohijurmu Oy toi muutama vuosi sitten markkinoille kevennetyn tasapainopilkin Kalajan. Talvikalastuksen lisäksi Kalaja on osoittautunut ottavaksi vieheeksi myös kesäisessä venepilkinnässä.

”Kromi on havaittu tehokkaaksi pinnoitteeksi kevennetyissä tasapainoissa, joten sellainen on laitettu nyt myös Kalaja-pilkkien päälle. Siten pilkki herättelee entistä varmemmin ison ahvenen, kuhan ja jopa hauen iskuhalut”, Hannu Tuomela Lohijurmusta sanoo.

Ensimmäiseksi kromia pintaansa ovat saaneet Muikun ja Kuoreen väriset Kalajat. Lisäksi Kalajan värivalikoimiin on tullut yksi kokonaan uusi väri, pinkkiselkäinen Tahko Special. Uusi väri on Tuomelan mukaan testeissä osoittanut pyytävyytensä erityisesti kevätjäillä humuspitoisissa vesissä sekä ahventen että kuhien pilkinnässä.

”Kromi-Muikku taas on lähes aina toimiva väri niin talvi- kuin kesäpilkinnässäkin. Se pyytää ahvenien lisäksi myös kuhia ja on toimii sekä kirkkaissa että tummissa vesissä. Myös Kromi-Kuore pyytää hyvin ahvenen suvun kaloja, vaikkei järvessä olisi kuoreita ollenkaan”, Tuomela lupaa.

Kalaja-tasapainossa käytetään aidon näköisiä kolmiulotteisia silmiä ja happoteroitettuja koukkuja. Pilkin pituus ilman koukkuja on 80 mm ja se painaa 16 grammaa. Värivaihtoehtoja on noin kymmenen.

Lisätietoja