Loistava Pyrstölusikka uppoaa hitaasti

Hitaasti uppoavan Loistavan Pyrstölusikan uintia voi säätää viehettä eri tavoilla taivuttelemalla.

Silikoni-teräsrakenne hidastaa Loistava Pyrstölusikka -nimisen uutuusvieheen uppoamista ja vähentää siten pohjatärppien määrää. Se toimiikin tämän ansiosta mainiosti esimerkiksi Lapin matalissa jokivesissä ja on suunniteltu mm. taimenen-, siian- ja ahvenenpyyntiin.

Savonlinnalaisen Markku Sihvosen kehittämän uudentyyppisen lusikkauistimen erityisominaisuuksiin kuuluu myös, että kalastaja voi vaikuttaa sen uintiin viehettä eri tavoilla taivuttelemalla. Suoralla pyrstöllä lusikka pelaa kovavauhtisessa vedossa. Jos pyrstöä taas taivuttaa alaspäin, lusikan uintiherkkyys lisääntyy hitaaseen vetoon sopivaksi. Lisäksi siitä saa myös pinnassa uivan ”nirhan” taivuttamalla lusikan etupäätä ylöspäin.

Silikonin muotoilulla on pyritty minimoimaan lusikan pyöriminen ja siiman kiertyminen. Sen kanssa kuitenkin hyvä käyttää hyvälaatuista leikaria tai perukkeen ja leikarin yhdistelmää siiman kiertymisen vähentämiseksi. Lusikka on nimetty loistavaksi, koska silikonin sekaan on sekoitettu UV-valolle herkkää lisäainetta lisäämään vieheen näkyvyyttä.

Uutuuslusikka painaa 12 grammaa ja 10 senttiä pitkä. Se sopii mainiosti heittokalastukseen. Uistelussa lusikka on pintauintinen, mutta sitä voi uittaa myös pinnan alla esimeriksi takilan tai siimapainojen avulla.

Lisätiedot ja tilaukset: puh. 050 555 6625, markku.sihvonen@handmade.fi ja www.handmade.fi.