Makitalta akkukäyttöinen vedenkeitin

Akkukäyttöinen Makita DKT360Z -vedenkeitin.

Makita DKT360Z on akkukäyttöinen vedenkeitin, joka käyttää voimanlähteenä kahta LXT® 18 V -akkua. Laitteessa on 0,8 litran säiliötilavuus ja kahdella 18 V LXT® 6,0 Ah -akulla vettä saa keitettyä noin 1,7 litraa.

Makita DKT360 -vedenkeitin on kätevä kaikkialla, minne sähköverkko ei yllä, kuten työmaalle, telttailuun, kalastus- ja metsästyskäyttöön, sähköttömälle mökille, metsäpalovaaran alueille tai vaikka omalle pihalle. Sillä valmistaa nopeasti erilaiset lämpimät ruoat ja juomat kuuman veden avulla.

Kun vesi kiehuu, laite sammuu automaattisesti ja päästää muutaman sekunnin pituisen äänimerkin. Laitteessa on vuotolukko tahattomien roiskeiden estämiseksi. Jos vedenkeitin kiehuu kuivaksi ja ylikuumenee, lämpöanturi havaitsee sisällä olevan korkean lämpötilan ja lopettaa lämmityksen automaattisesti.

Keittimen sisäpinnalla on asteikko, jonka tarkkuus on 0,1 litraa ja merkinnät 0,3 l, 0,5 l, 0,8 l/maksimi. Akkujen varaustila selviää kätevästi painamalla painiketta akkutelakoiden yläpuolella ja tarkistamalla varaustilan laitteen led-indikaattoreista. Kiehumisaika 0,8 litralle vettä on noin 8 minuuttia kuumennettaessa 23 asteesta 100 asteeseen ja 9 minuuttia kuumennettaessa 10 asteesta 100 asteeseen.

Vedenkeittimen kaksikerroksinen rakenne, jossa on ruostumaton sisäkuori ja ulkoinen muovikuori, takaa korkean lämmönpidätyksen pitäen vedenkeittimen pinnan viileänä. Virtalähteen kantokahvan sijainti on suunniteltu pitämään vedenkeitin aina vakaassa asennossa riippumatta siitä, onko akut asennettu virtalähdetelineeseen tai onko vedenkeittimessä vettä.

Toimitus kokeili Makita-vedenkeitintä ja laite vastasi hyvin valmistajan kuvausta. Se oli akkuineen erittäin helppokäyttöinen ja vesi kiehui suunnilleen ilmoitetussa ajassa. Pilkkiretkelle vedenkeitin tulee helpommin otettua mukaan, jos ahkiossa on tilaa. Muuten se on turhan hankala kannettava, vaikka siinä tukeva kantokahva onkin. Kannattaa myös katsoa, että laitteen saa käyttöä varten riittävän tasaiselle alustalle.

Makita-vedenkeitin on ns. runkoversio. Akku ja laturi myydään erikseen.