Makitan akkukäyttöinen led-valaisin käy myös kalastajan apuvälineeksi

Makitan LED LXT ® -DML812 -valaisin.

Makita on tuonut markkinoille akkukäyttöisen DML812 LED -valaisimen. Uutuusvalaisinta voi remonttityön lisäksi käyttää valontuojana erilaisissa luontoharrastuksissa, kuten kalastettaessa tai metsästettäessä.

LED LXT ® -valaisinta voi käyttää kalastuksessa hakuvalona, jolloin sen valokantama on jopa 600 metriä. Lähivaloasetuksella se on omiaan apuvalona saaliinkäsittelyssä. Valaistusasetuksia on neljä erilaista: hakuvalo, lähivalo, hakuvalo ja lähivalo sekä vilkkuva valo.

Valaisin muistaa edellisen käytetyn tehoasetuksen, minkä ansiosta kirkkautta ei tarvitse joka kerta säätää uusiksi. Käyttöaika 6,0 Ah 18V LXT® -akulla tehoasetuksesta riippuen noin 6 –10 tuntia ja valoteho 600/100/1250 lumenia. Makita XPT -järjestelmä suojaa laitetta tehokkaasti vettä ja pölyä vastaan.

Valaisinpää on taitettavissa 90 astetta. Kädensijan kumipinnoite takaa tukevan työskentelyotteen. Akun suojausjärjestelmä katkaisee automaattisesti virran syötön akun varaustason ollessa vähissä. Painoa akulla on 1,2-1,6 kg ja sen mitat ovat 313 x 119 x 115 mm. Laite on ns. runkoversio eli sen akku ja laturi myydään erikseen.

Toimituksemme testasi valaisinta parilla syksyn pimeydessä tehdyllä viikonlopun kalastusreissulla ja valaisimesta on pelkkää hyvää sanottavaa. Se oli oiva apu niin pimeässä kalastusvälineitä kuntoon laittaessa kuin saunan lämmityksessä ja saaliimme käsittelyssä. Hakuvaloa ja lähivaloa toiminnan mukaan sopivaksi vaihdellen emme reissulla taskulamppua tai muuta ulkovalaisinta kaivanneet.

Painoa valaisimella on toki rutkasti taskulamppua enemmän, mutta niin on valotehoa ja käyttömahdollisuuksiakin. Taitettavasta valaisinpäästä sekä hyvin muotoillusta ja pinnoitetusta kädensijasta lisäplussaa. Suosittelemme.