Makitan kevyt kairapaketti on turvallinen käyttää

Makitan kairapaketilla on painoa yhteensä vain 3,9 kiloa.

Makitan uutuus on kevyt kairapaketti, jota pilkkijän on helppo kantaa mukanaan talvisilla kalareissuilla. Paketti sisältää Light-kairan lisäksi akkuporakoneen, jolla voi kairata jopa 70 reikää yhdellä latauksella. Apukahvan ansiosta laite on jämäkkä ja turvallinen.

Hiiliharjattomalla moottorilla varustetussa akkuporakoneessa riittää tehoa pidemmillekin pilkkireissuille. Yhdellä 110 minuutin latauksella voi kairata jopa 70 reikää 30-50-senttiseen jäähän. Tehokas porakone soveltuu kairaamisen lisäksi erinomaisesti myös rakentamiseen ja remontointiin.

Kairapaketti painaa kokonaisuudessaan vain 3,9 kiloa. Kairan kierreosa on kevyttä elastista komposiittia, joka kestää hyvin pakkasta ja konekairausta. Komposiittikierteeseen kertyy myös vähemmän jäätä kuin teräskierteiseen kairaan ja kertyvä jää on helposti irrotettavissa kierrettä hieman taivuttamalla.

Kairan teräkruunussa on akkukairaamiseen soveltuvat vaihdettavat hammastetut teräpalat. Lisäksi kairassa on keskipiikki, jonka ansiosta reikiä voidaan porata myös lähekkäin. Näin ollen kairan avulla voi tehdä nopeasti esimerkiksi verkonlaskuavannon.

Paketti sisältää pitkän ja tukevan apukahvan, jonka ansiosta koneesta saa jämäkän otteen kaksin käsin, mikä tekee sen käyttämisestä turvallista. Kairaa ei saakaan turvallisuussyistä käyttää ilman apukahvallista porakonetta.

Kairaamisen turvallisuutta parantaa myös kairan terässä oleva ns. kantapää, joka ehkäisee jääkielekkeen syntymistä kairan puhkaistessa kairausreiän auki. Tämä pienentää takapotkun mahdollisuutta.

Makitan kairapaketin sisältö: Akkuporakone 18V, Light-kaira 155 mm, apukahva, akku 5,0 Ah, latauslaite DC18SD ja laukku.

Lisätietoja: