Markku Sihvoselta pehmokarkkia kaloille – Pyrstöjigi ja Mikromorri

Markku Sihvosen Pyrstöjigejä.

Savonlinnalainen Markku Sihvonen on kehittänyt kaksi pehmoviehettä. Niistä Pyrstöjigi on monipuolinen, sillä se soveltuu tavanomaisen jigaamisen ohella vertikaalikalastukseen. Siten se toimii myös talvella pilkkimisessä ja kesällä pohjaonginnassa.

Mikorojigi puolestaan soveltuu pystypilkin alle lisähoukuttimeksi mormuskaan. Se toimii Sihvosen mukaan myös hyvin, kun kalastetaan syvältä suurella painolla.

”Minulta oli kyselty jigiä viehevalikoimaani monesti ja asiaa mietittyäni lähdin leikkiin mukaan eli kehittämään pehmokarkkia kaloille”, Sihvonen selvittää.

Lähtökohtanaan hän piti sitä, että jigin olisi oltava ns. omannäköisensä, eikä mikään ”made in hongkong” -tuote.

”Pyrstö liikkuu kuin elävä mato ja eteenpäin olevat jalat kääntyvät taaksepäin uidessa ja väpättävät kuin kalan evät”, Sihvonen tiivistää suunnittelemansa Pyrstöjigin ominaisuudet.

”Löysin siihen toimivan silikonin, jonka venymä ennen katkeamista on noin 100 prosenttia. Koekalastuksen aikana olen saanut sillä kaikenkokoisia ahvenia ja suuria haukia. Eikä ole yhtään jigiä mennyt rikki”, Sihvonen kehuu.

Pyrstöjigin käyttäjää hän opastaa asettamaan morrikoukun jigiin siten, että koukun kärki asettuu jigin yläpuolelle ja sen tasainen pinta on alaspäin. ”Pienet jigit koukutetaan morriin vain läpipistolla alta ylöspäin. Eikä morrijigillä tarvitse käyttää luonnontoukkaa”, Sihvonen lisää.

Lisätietoja:

Markku Sihvosen kehittämiä Mikrojigejä.