Mosarin kevennetyt pystypilkit

Viehenikkari Kusti Mikkonen on kehittänyt Nikkarinpolun pajassaan tulevalle talvelle uudenlaisen kevennetyn pystypilkin. Pilkki on tyypiltään liukupilkki, jossa on harja molemmilla puolilla. Päästä katsottuna rungon profiili muistuttaa salmiakkia.

Pilkkiä on saatavissa maalattuna useissa eri väreissä. Etupuolella on vinoraidoitus. Pohjaväreistä on saatavilla eri metalli- ja helmiäissävyjä, värikkäiksi maalattuja, sekä kromattuja huippukiiltäviä versioita. Ajankohtainen värikartta päivittyy Mosarin nettisivuilla.

Pilkin uinti on voimakkaasti sivulle hakeva, joten se sopii erinomaisesti myös laituripilkintään kaikille kalalajeille. Pilkki kiinnitetään siimaan leveä pää ylöspäin. Siima pujotetaan liukupilkin lenkkien läpi ja lukitaan tapsin pituus sopivaksi muovitupeilla. Kiinteän solmun käyttö on myös mahdollista. Heittokalastuksessa monipuolinen pilkki toimii uistimena ja heiluttaa eloisasti pyrstöään kelatessa.

Valmistustapa on metallisen valurungon ympärille valettu kemiallinen muovi. Tällä tavalla pilkkiä on kevennetty 73 prosenttia. 80 millimetriä pitkä pilkki painaa vain 7,5 grammaa.

Lisätietoja: www.mosari.fi puh. 040 750 8774 mosarivieheet@gmail.com.