Muistipeli opettaa tuntemaan kaloja ja niiden elämää

Kala-pelissä on 14 kalalajikorttia ja 42 pyyntivälinekorttia.

Helsinkiläinen taidemaalari Jakke Haapanen on suunnitellut kala-aiheisen muistipelin. Tässä Kala-nimisessä pelissä on 14 kalalajikorttia 42 pyyntivälinekorttia.

Pelin avulla voi oppia tunnistamaan kotimaisia kalalajeja ja niiden pyyntivälineitä sekä luontaisia ravintolähteitä. Lisäksi sitä pelaamalla voi treenata muistiaan entistäkin tarkemmaksi.

Pelin ideana on kerätä kullekin kalalajille sopivia pyynti- ja ravintokortteja. Kaikki kalalajit on koodattu omalla värikoodillaan ja muut kortit ovat kukin koodattu niihin sopivilla kalalajiväreillä. Eniten kortteja pelin aikana kerännyt voittaa pelin.

Kalapelissä on 56 Jakke Haapasen kuvittamaa korttia ja peliohjeet suomeksi. Se on tarkoitettu 3-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Se sopii siis lähes kaikenikäisten yhteiseksi peliksi.

Peli on kokonaan suomalaista tuotantoa, sillä se on kehitetty yhteistyössä helsinkiläisen Easydesign Oy:n kanssa, joka huolehtii myös korttien painatuksesta.

Lisätietoja Kalapelistä ja muista Jakke Haapasen suunnittelemista luontoaiheisista peleistä (Lintupeli, Perhoset ja toukat -peli, Metsän ekosysteemi -peli ja Ötökkä-muistipeli) www.hienostellafi.

Peliä voi tilata sähköpostitse osoitteesta taidekauppa@hienostella tai puhelimitse Jakke Haapaselta numerosta 0440 185 470. Kala-peli maksaa 16 euroa + postituskulut.

Sen voi myös sopia noudettavaksi esimerkiksi Helsingistä Vanhankaupunginkosken Meri-infosta.