Rapalan uutuuksia talvikalastukseen

Rapala Fathom Low Profile -hyrräkela on suunniteltu vertikaalijigauksen ja venepilkinnän lisäksi hauen täkyongintaan talvella.

Normark Suomen talvikalastustuotteiden valikoima on vahvistunut huomattavasti ismete-kalastukseen eli hauen talviseen täkyongintaan sopivilla välineillä. Esimerkiksi Rapala Fathom Low Profile -hyrräkela on suunniteltu vertikaalijigauksen ja venepilkinnän lisäksi hauen täkyongintaan talvella.

Matalaprofiilisena uutuuskela mahtuu pieneen tilaan ja sitä on saatavana sekä vasen- että oikeakätisenä mallina. Ismete-kalastaja arvostaa erityisesti tämän kompaktin hyrräkelan grafiittirunkoa, joka ei jäädy yhtä helposti kuin alumiinista valmistettu. Sen puola ja kampi ovat alumiinia ja koneisto messinkiä.

Kelan välitys on 6.3:1 ja siinä yksi kuula- ja yksi liukulaakeri.

Rapala Fathom Vertical on ismete-kalastukseen suunniteltu hyrräkelavapa, jossa on tartutuskykyä ja sopivasti jämäkkyyttä. Vapa toimii myös kesällä venepilkinnässä.

Vavassa on erittäin kestävä umpilasikuituinen ja täysimittainen aihio, joka ulottuu aina kahvan päätyyn asti. Siinä on alumiiniset vaparenkaat ja kestävät EVA-muovista valmistetut kahvat.

Rapala Fathom Vertical on ismete-kalastukseen soveltuva hyrräkelavapa.

Pituutta vavalla on 120 cm ja se on toiminnaltaan ns. heavy action -vapa.

Rapala Ismete Combo Bag on erittäin monipuolinen jääkalastajan laukku. Siinä voi säilyttää tai kuljettaa 5-6 ismete-settiä ja telineitä sekä muuta tarvittavaa välineistöä. Kun vavat on viritetty pyyntiin, laukku toimii kalankäsittelymattona ja punnituspussina. Laukun pituus on 145 cm ja siinä on täysmittainen vetoketju ja kantokahvat.

Rapala Ismete Combo Bag on monipuolinen jääkalastajan laukku.

StrikeMaster Lithium 40V -sähköväännin

Uuden sukupolven StrikeMaster Lithium 40V on talvikalastukseen suunniteltu, voimaa ja vääntöä uhkuva sähköväännin. Sen teho ei lopu kesken, vaikka pilkkijä poraisi esimerkiksi hauenpyyntiin sopivia 10 tuuman reikiä.

StrikeMaster-sähkövääntimessä on nykyaikainen hiiliharjaton sähkömoottori. Kone on varustettu myös suunnanvaihdolla ja sen sekä kairan välissä on planeettavaihteisto, jonka välitys on 15.9-1.

Kone saa käyttövoimansa talvikäyttöön suunnitellusta akusta, jonka alin käyttölämpötila -25 astetta. Tätä kylmemmässä kone sammuttaa automaattisesti itsensä akkua säästääkseen. Koneen mukana tulee akun latausasema, jolla 40 V/5 Ah Li-ion -akku latautuu 2,5 tunnissa.

StrikMaster-vääntimen kanssa yhteensopivat varusteet ja varaosat

Ohjeita akkuporakoneella kairaamiseen

Uudella StrikeMaster-sähkövääntimellä onnistuu jopa 10 tuuman reikien poraaminen.


Rapala Sportman’s Winter Frost
on erittäin lämmin, pitkävartinen irtovuorisaapas. Standardin mukainen kylmänkesto on -50 astetta. Euro-EVA-solumuovista valmistettu saapas on myös kevyt kävellä.

Keveytensä lisäksi EVA-materiaali eristää myös lämpöä. Samoin saappaan paksu pohja eristää maasta huokuvaa kylmyyttä, mikä parantaa edelleen jalkineen pakkasen kestoa. Frost-saappaan lämpöeristetty sisävuori on vedettävissä ulos, jolloin se on helppo ja nopea kuivattaa

Frost-lämpövuorisaappaasta kannattaa valita normaalia kenkäkokoasi 2 numeroa suurempi koko. Tarjolla koot 40-48.

Frost-lämpövuorisaapas pitää jalat lämpimänä jopa 50 asteen pakkasessa.

Trigger X Wax Tail -mikrojigi

Trigger X® Wax Tail -mikrojigi on uskomattoman herkkäliikkeinen, joten pieninkin vavan kärjen väräytys herättää sen eloon. Tämä tekosyötti sopii niin mikrojigaukseen kuin pilkin alle syötiksi talvikalastuksessa.

Erityistä huomiota on kiinnitetty mikrojigin erittäin herkkään ja elävään uintiliikkeeseen, mikä on erittäin tärkeää pienellä vieheellä kalastettaessa. Osa jigin väreistä sisältää Ultra Glow -pigmenttejä, jotka luovuttavat valoa jopa 15 minuutin ajan. Pigmentit voi ladata luonnon valossa, erillisellä laturilla tai vaikka taskulampulla.

Pituus 2,5 mm ja värivaihtoehtoja 4 kpl.

Trigger X Wax Tail -mikrojigin pigmentit voi ladata luonnonvalon lisäksi erillisellä laturilla tai jopa taskulampulla.