Normarkin uutuusvieheitä 2018

Rapala Super Shadow Rap

Rapala Super Shadow Rap on särkimäisen sivuprofiilin omaava korkeakylkinen haukivaappu. Monipuolisesti uitettavan vaapun runko on hitaasti uppoava. Vieheen perusuinti on letkeää potkua.

Pysäytä ja kelaa -uitolla Rapala Super Shadow Rap on helppo saada kääntymään 90 astetta sivulle. Aktiivisesti uitettuna kalastajan on helppo muunnella sen uintia tilanteen ja kalan mielihalujen mukaisesti. Uintiliikkeensä, kokonsa ja muiden ominaisuuksiensa puolesta Rapala Super Shadow Rap -vaappu ei ole ainoastaan haukiviehe vaan se on suurhaukiviehe!

Pituus ja paino: 16 cm/77 g. Värivaihtoehtoja 16 kpl.

Rapala X-Rap Pedossa yhdistyvät vaapun ja haukijigin parhaat puolet. Sen vaappumainen, kova etuosa tekee vieheestä helppo-, tarkka- ja pitkäheittoisen, mikä myös parantaa kalan tartutusominaisuuksia. Haukishadimäinen melapyrstö taas on pehmeän herkkäliikkeinen ja kalastava.

Rapala X-Rap Peto -vieheen rakenne on hitaasti uppoava. Sitä on helppo uittaa pyytävästi myös matalassa vedessä. Ainutlaatuisen ratkaisun avulla vieheen rungon kovat ja pehmeät osat yhdistyvät yhdeksi kokonaisuudeksi. Tämän ansiosta sen uinnissa yhdistyy vahva rungon kiertoliike melapyrstön potkuun. Toimii myös suurhauen pyynnissä.

Pakkaus sisältää valmiin vieheen lisäksi varapyrstön. Pituus ja paino: 20 cm/83 g. Värivaihtoehtoja 15 kpl.

Rapala X-Rap Peto

X-Rap Scoop on Rapalan näkemys uuden sukupolven lusikkavieheestä. Sen kaksikoukkuinen, kevennetty rakenne mahdollistaa myös erittäin monipuolisen uiton ja kalastajan ”oman” uittotyylin kehittämisen.

Lusikan kevennettyyn, rämisevään runkoon on muotoiltu ”köli”, joka tekee Rapala X-Rap Scoopin uinnista ainutlaatuisen. Sen perusuinti on sopivalla vauhdilla uitettaessa jerkkimäisesti puolelta toiselle hakevaa. Vauhdin lisääntyessä hakuliike supistuu. Kevyesti vavalla nykäistäessä viehe väläyttää vatsaansa kohti veden pintaa.

Se pyytää haukea kokoluokassa 1-20 kiloa. Vaikka uutuuslusikan lähtökohtana on ollut hauen kalastus, myös taimen tai lohi voivat tärähtää siiman päähän sillä uisteltaessa. Pituus ja paino: 14 cm/68 g. Värivaihtoehtoja 14 kpl.

Rapala X-Rap Scoop

Rapala BX Brat -vaapun uintiliike on rajua, tirraavaa potkua, joka kuuluu ja näkyy kauas veden alla. Lisäksi se kestää nopeaakin uittonopeutta, mikä on avainasemassa ahventa kalastaessa. Tirraava uintiliike toimii erinomaisesti myös hauen kalastuksessa lämpimän veden aikana, joten Rapala BX Brattia kannattaa myös vetouistella haukivesillä.

Rapala BX Bratin nimessä ja pakettiin merkittynä on esimerkiksi 03. Tavanomaisesta poiketen tämä ei viittaa 3-senttiseen vaappuun, vaan vieheen uintisyvyyteen, 3 jalkaan eli noin 90 senttiin. Malli 06 taas ui 6 jalan eli 180 cm:n syvyydessä. Pituus ja paino: 5 cm/10 g. Värivaihtoehtoja 6 kpl.

Rapala BX Brat

Rapala X-Rap Twitchin’ Mullet on erittäin monikäyttöinen uintilistaton vaappu. Kalastaja voi vaikuttaa todella paljon tämän vieheen uintiliikkeeseen muuttamalla omaa uittotyyliään tilanteen mukaan. Vieheessä on hitaasti uppoava X-Rap -muovirunko, joka on varustettu pystysuorilla, rungon sisäpuolisilla heijastinlevyillä maksimaalisen kylkiväläyksen aikaansaamiseksi.

Uutuusvaappua kannattaa tarjota esimerkiksi koskitaimenelle heittäen viistosti ylävirtaan tai hauelle matalahkossa vedessä jerkaten. Se maistuu myös reilumman kokoiselle ahvenelle. Pituus ja paino: 8 cm/12 g. Värivaihtoehtoja 5 kpl.

Rapala X-Rap Twitchin’ Mullet

Stormin uutuusvieheitä

Storm Gomoku Spinnerbaitin kimalteleva lippa saa koko vieheen tärisemään ja värisemään. Koukku on suojassa runkolangan takana, joten kyseessä on täysiverinen ruovikkoviehe. Kooltaan Gomoku on kuin suomalaiselle pannukarkealle ahvenelle tehty.

Sarana parantaa Gomokun heitettävyyttä, koska sen ansiosta viehe asettuu aerodynaamisempaan asentoon. Se myös ehkäisee viehettä takertumista ruovikkoon tai muihin vedenalaisiin esteisiin, koska uintiasennossa koukku on runkolangan takana suojassa. Lisäksi sarana parantaa kalan tartutusta ja kiinni pysymistä, koska koukku asettuu linjaa siiman kanssa.
Pituus ja paino: 10 cm/11 g. Värivaihtoehtoja 7 kpl.

Storm Gomoku Spinnerbait

Storm R.I.P. Roach -kumikalan korkea särkimäinen/lahnamainen profiili ei jää suurhauelta huomaamatta. sen houkuttelevuutta lisää pyrstö, joka liikkuu pienellä, tiheällä potkulla imitoiden lahnan uintiliikettä.

Uutuusviehe koukutetaan ja painotetaan Storm R.I.P. Multi-Depth Screw System -rigin avulla. Näin vieheen uintisyvyyttä on helppo säätää rigin painotusta muuttamalla. Tämä mahdollistaa myös syvemmän veden hauen kalastuksen. Pituus ja paino: 21 cm/127 g. Värivaihtoehtoja 13 kpl.

Storm R.I.P. Roach

Storm R.I.P. Seeker Jerkin jatkorunko mahdollistaa rajun uiton aktiiviselle kalalle sekä tarvittaessa hienovaraiset liikkeet aralle hauelle. Pakkauksessa on kaksi erilaista pyrstöä, joita vaihtamalla voit vaikuttaa vieheen uintiin.

Rungon rakenteensa osalta Seeker Jerk on sukua legendaariselle “Suspille” (Storm Suspending WildEye Shad), joten se sopii hyvin viileään ja kylmään veteen. Sitä voit uittaa kelauitolla, jerkkaamalla, pysäytä ja kelaa -uitolla – vain mielikuvitus toimii rajana.

Vieheen pehmeä ulkokuori antaa kalastajalle aikaa vastaiskuun, koska hauki pitää sitä pidempään suussaan kuin kovaa viehettä. Pituus ja paino: 20 cm/80 g. Värivaihtoehtoja 14 kpl.

Storm R.I.P. Seeker Jerk

Sufix Advance -sekoitesiima

Sufix Advance on notkea, erittäin hankauskestävä, erinomaisen solmunkestävyyden omaava ja vähän venyvä sekoitesiima. Se valmistetaan monikuitusiimoista tutusta HMPE-molekyyleistä ja korkealaatuisista monofiilimolekyyleistä.

Uutuussiimassa yhdistyvätkin monikuitu- ja monofiilisiimojen parhaat ominaisuudet, ja kalastaja saa siksi paremman tuntuman vieheeseen ja tartuttaa kalan varmemmin kuin tavallisella monifiilillä. Myös vetolujuus on aiempaa parempi ja siima on vähämuistisena miellyttävää käyttää.

Sufix Advance -sekoitesiima

Shimano Ultegra -avokelassa on runsaasti hyödyllisiä käyttöominaisuuksia, mutta silti sen hankittua kohtuuhintaan. Kelan pitkän käyttöiän turvaajina toimivat vesitiivis jarrujärjestelmä ja SuperStopper-takaliikkeettömyys.

Lisäksi coreprotect-suojaus ehkäisee veden pääsyä rungon sisälle, siimaohjaimen laakerille sekä sangan vapautusmekanismiin. Hagane & X-Ship -koneisto puolestaan antaa vääntöä ja voimaa kalastajan käyttöön.

Shimano Ultegra -avokela

Rapala RCD Ceramic Utility Knife -puukko on tehty nimenomaan kalastajien tarpeita silmällä pitäen. Se on erittäin terävä sekä kevyt. Lisäksi puukon keraaminen terä on varmuudella ruostumaton. Sen puolipehmeä kahva tarjoaa pitävän otteen ja käyttöturvallisuutta lisää kahvaan muotoiltu sormisuoja. Kahvan pituus 11,5 ja terän 10 cm.

Rapala RCD Ceramic Utility Knife