Pilkkihutissa tarkenee pilkkiä paukkupakkasessakin

Pilkkihutissa on mukava pilkkiä kovassakin kelissä.

Pilkkihutti on suksellisen reen päälle rakennettu lämpöeristetty alumiinirunkoinen koppi, jossa on sisällä valmiina pilkkireiät. Sen sisällä voi siis pilkkiä mukavissa olosuhteissa, vaikka ulkona olisi kova pakkanen tai räntäsade.

Pilkkihutin kehittäjiä ovat kalakaverukset Juha-Matti Muhonen ja Brian Savolainen Pohjois-Karjalasta. ”Idea tähän saatiin Brianin kotimaasta Kanadasta, jossa on ihan tavallista, että pilkkimistä harrastetaan säältä suojaavissa kopeissa eli huteissa. Kesällä ajatusta jatkojalostettiin saunassa ja nyt ensimmäiset Pilkkihutit on saatu markkinoille”, Muhonen selvittää.

Hän uskoo, että Pilkkihutti kiinnostaa erityisesti kalastusmatkailuyrittäjiä, jotka haluavat tarjota asiakkailleen kalastuselämyksiä myös talvella. Lattiassa olevien valmiiden pilkkireikien ansiosta hutti sopii Muhosen mukaan pilkkimisen lisäksi mainiosti myös esimerkiksi ismetekalastukseen (täkyonginta talvella).

”Kun pysytellään kaiken aikaa plusasteiden puolella, saadut kalat eivät pakkasen vuoksi vahingoitu esimerkiksi silmien jäätymisen vuoksi ja ne voidaan mahdollisen kuvaamisen jälkeen vapauttaa, kuten ismetessä usein tapahtuu”, hän sanoo.

Pilkkihutin isompi versio on mitoiltaan 2×3 metriä ja pienempi 1,5×2 metriä. Painoa niillä on vastaavasti noin 500 ja 250 kiloa, joten niiden liikuttamiseen jäällä tarvitaan käytännössä lumikelkka, mönkijä tai auto. ”Vakiovarusteisiin kuuluva vetoaisa on irrotettava, jottei hutti lähde kenenkään ohikulkijan matkaan, jos se on jätetty jäälle pelipaikoille palaamista odottamaan”, Muhonen kertoo.

Hutin vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa Powerbank-lamppu, jolla voi ladata esimerkiksi puhelimen. Lamppu on irrotettavissa ja se voidaan ladata virtajohdolla pistorasiasta. Himmeimmällä valoteholla Powerbankissa riittää virtaa yhdellä latauksella 240 tunniksi.

Pilkkihutin vakiovarusteisiin kuuluvat myös mm. ikkunat, pilkkipenkit, penkinpehmusteet, pöytätaso, naulakko ja kalamitta. Pilkkuhutti on suhteellisen helposti muunnettavissa myös saunaksi, jonka kiuas täytetään ulkoa päin.

Pilkkihutti on sekä myytävänä että ainakin Pohjois-Karjalassa myös vuokrattavana. Lisätiedot: wwww.musavo.fi ja puh. 040 681 1888.