Pirkanmaalla paras Kalavale syntyy hopeisesta ruokalusikasta

Kalavale-lusikat valmistetaan oikeista lusikoista, kuten ruoka-, kahvi- tai teelusikasta.

Kolme pirkanmaalaista muusikkoa ja innokasta kalamiestä sai keikkamatkalla idean ruveta valmistamaan ”oikeita” lusikkauistimia. Siis sellaisia, jotka on tehty ruoka- tai kahvilusikoista. Nyt he askartelevat uistinpajallaan Kalavaleita omaksi huvikseen, mutta myös myyntiin asti.

”Perinteiset isot hopeanväriset ruokalusikat saalistavat ehkä parhaiten, mutta kaffi- ja teelusikat myös. Toisen puolen maalaaminen esimerkiksi siniseksi ei myöskään ole pahitteeksi. Olemme tehneet myös kullanvärisiä lusikkauistimia ja nekin pelittävät hyvin”, kertoo Kalavaleiden valmistajiin lukeutuva Hannu Sepponen.

Hänen mukaansa kaikki myyntiin tulevat Kalavale-lusikat on koeuitettu, joten asiakas saa varmuudella uivan vieheen. Hänelle itselleen tuli heti ensimmäisellä koeuistelulla kolmekiloinen hauki.

”Tietenkin moinen siivitti askartelemaan lisää Kalavaleita ja leikistä tulikin vähän vakavampaa. Tämän kesän olen kalastanut pelkästään omilla Kalavale-tuotteilla ja saalis on ollut vähintään edellisten kesien luokkaa,” Sepponen selvittää.

Parhaiten Kalavale pyydystää haukea ja ahventa, mutta kuhakin voi siihen iskeä. Toisaalta Kalavale on Sepposen mielestä hyvä lahja kalastajalle, jolla on jo kaikkea. ”Lyhyen kokemuksemme perusteella on sanottava, että mitä korumaisempi lusikka, sitä hankalampi se on saada uimaan viehkosti”, hän mainitsee.

”Jokainen Kalavale on kuitenkin uniikki saalistaja, joten kaikilla saa jotakin, ja kuten takuussammekin sanotaan: Tarttuvat varmasti kalaan, hihaan tai lippikseen”, Sepponen lisää.

Kalavale-uistimia saa tällä hetkellä Tampereen seudun käsityöliikkeistä ja tilaamalla Uistinpaja Kalavaleen kotisivujen kautta