Rapala VMC:n uutuuksia talvikalastukseen

Uusi StrikeMaster Lithium 24V -sähköväännin yhdistettynä pari vuotta sitten markkinoille tulleeseen StrikeMaster Lite-Flite Lazer -kairaan.

Talvikäyttöön suunnitellussa StrikeMaster Lithium 24V -sähkövääntimessä on nykyaikainen hiiliharjaton sähkömoottori. Koneen ja kairan välissä on planeettavaihteisto, jolla on hidastettu pyörimisnopeutta ja nostettu vääntöä.

Lithium 24V -akun alin käyttölämpötila -25 astetta. Tätä kylmemmässä kone sammuttaa automaattisesti itsensä akkua säästääkseen.

Vääntimen rakenne on erittäin jämäkkä ja turvallinen. Kahvoista saa tukevan otteen ja väännin on suunniteltu tappokytkimellä, eli mikäli päästät irti kahvasta, väännin ei pyöri. Laite on varustettu myös suunnanvaihdolla, mikä parantaa käytettävyyttä, koska vääntimellä voi tarvittaessa ”peruuttaa”, tyhjentää reiän sohjosta jään alle ja ottaa kairan ulos avannosta minimoiden veden alle kuuluvaa ääntä.

Vääntimen kapasiteetti yhdellä akun latauksella, kun jäänpaksuus on 40 cm: 150 mm/6”: 65 reikää ja 200 mm /8”: 50 reikää.

Jäältä kalastamiseen suunniteltua 13 Fishing Wicked Ice -avokelaa voi käyttää vaikka paksut käsineet kädessä sen pitkän kelajalan ja pitävän kammennupin ansiosta. Myös kelan voiteluaineet on valittu jääkalastusta ajatellen.

Tässä kestävässä ja vain 147 gramman painoisessa haspelikelassa on komposiittirunko ja -roottori, alumiinikampi, jossa soft touch -nuppi, sekä alumiinipuola. Etujarrullisen kelan siimakapasiteetti on 0,20 mm/110 m (monofiili). Välitys on 4.8:1 ja kela on varustettu viidellä ruostumattomalla kuulalaakerilla.

13 Fishing Wicked Ice -avokela.

Premium-luokan 13 Fishing Wicked Ice -vavoissa käytetään laadukkaita materiaaleja, joiden ansiosta ne ovat kevyitä, mutta samalla tunnokkaita ja tartutuskyvyltään korkeatasoisia. Myös ulkonäöltään nykyaikaisesti muotoillut Wicked Ice -sarjan vavat poikkeavat massasta.

Wicked Ice -vavoissa on japanilaisesta EVA-materiaalista valmistettu soft touch -kahva, umpinaisesta hiilikuidusta valmistettu aihio ja Evolve Performance -vaparenkaat.

13 Fishing Wicked Ice -vapa.

VMC Tumbler Spoon -pilkin taivutettu runko ui piehtaroivalla uintiliikkeellä. Kun tähän yhdistyy metallisen pienen lipan hienovarainen välke ja helinä, saadaan aikaan uintiliike, joka erityisesti aktivoi passiivista petokalaa. Toimii niin jäällä kuin avovedessäkin. Tumbler Spoon -pilkkiä myydään kolmen kappaleen pakkauksissa.

VMC Tumbler Spoon -pilkkejä.