Rapalalta ja Stormilta uutuusvieheitä kesän kalareissuille

Rapala Rip Stop -vaappu.

Rapala Rip Stop -vaappu on kuin luotu ahvenen matalavesikalastukseen. Sitä voi uittaa monipuolisesti muun muassa suoralla kelauksella, kelaa ja pysäytä- sekä jerkkausuitolla.

Vedon loppuessa Rapala Rip Stop pysähtyy välittömästi liukumatta eteenpäin tai sivulle, kuten perinteiset vaaput tekevät. Tämä tekee sen uinnista omintakeisen ja mahdollistaa myös erittäin agressiivisen uiton, jota vieheen liike ei hidasta.

Ulkomuodoltaan Rip Stop on syöttikalamainen ja sen tunnistaa vaapun perässä olevasta uintilistasta. Vaikka se on mitoiltaan vaatimaton (9 cm/7 g tai 12 cm/14 g), se lentää helposti niin hyrrä- kuin avokelallakin.

Mikäli halutaan kalastaa syvemmällä, Rapala Rip Stop sopii erinomaisesti myös vaappujigaukseen

Rapala X-Rap Twichin’ Shad on pienikokokoinen (8 cm/13 g) uintilistaton viehe, joka laajentaa jerkin käyttöaluetta ja kohdekaloja merkittävästi. Se kuuluu niin ahvenen kuin taimenenkin herkkupaloihin, mutta myös hauenkalastus onnistuu sillä erityisesti matalassa vedessä.

Suurhauelle sitä kannattaa tarjota silloin, kun kala on huonolla syönnillä, eivätkä isot vieheet toimi. Silloin pieni vikkelä ”outo” ilmestys saattaa avata haukimamman suun.

Tätä hitaasti uppoavaa jerkkiä voi uittaa suoralla kelauksella ja pysäytä ja kelaa -tekniikalla. Sen saa uimaan puolelta toiselle vavalla ”twitsaamalla” eli vavan kärjellä rytmikkäästi vieheelle vauhtia antaen.

Rapala X-Rap Twitchin’ Shad -vaappu

Storm 360 GT Search Bait Swimmer -jigissä on uintilistalla varustettu uittava jigipää. Sen ansiosta vieheessä yhdistyvät jigirungon elastinen pehmeys ja melapyrstön potku tavalla, joka antaa sille ainutlaatuisen vaappumaisen liikkeen.

Jigipäässä on myös räminäkammio ja sen alapuolella kiinnityspiste lisäkoukkua varten. Ftalaatittomasta materiaalista valmistetussa rungossa puolestaan on myös koukkukanava, joka tekee rungon vaihdon helpoksi.

Myyntipakkauksessa yksi on valmis viehe ja kaksi vararunkoa. Kokovaihtoehdot: 5 cm/3,5 g ja 14 cm/12 g.

Storm 360 GT Search Bait Swimmer -jigi.

Shimano Twinpower FD -haspelikelan alumiininen runko on jämäkkä ja pitää koneiston täsmällisesti paikoillaan myös, kun kelaa rasitetaan äärimmilleen. Runko ei myöskään taivu missään kalastustilanteessa.

Coreprotech-suojaus varmistaa, ettei kosteus pääse vaikuttamaan kelan toimintaan. Koneiston pääratas on puhdasta, kierrättämätöntä kylmätaottua alumiinia, minkä ansiosta se on kestävämpi, jäykempi ja paremmin toimiva kuin valamalla tehty.

Kelan koneiston kriittiset komponentit on laakeroitu molemmista päistään tarkasti omalle paikalleen. Tämän ansiosta heti kammen ensikierroksesta lähtien koneisto käy tasaisesti, mutta vasta kelaa rasitettaessa käytössä oleva kelausvoima ja -vääntö tulevat toden teolla esiin.

Shimano Twinpower FD -haspelikela.

Shimano Technium AX on haspelivapa, jonka 100-prosenttisesti hiilikuituinen aihio on toiminnaltaan nopea/erittäin nopea. Se on varustettu Fujin vaparenkailla ja kelakiinnikkeillä. EVA-materiaalista valmistettu kahva täydentää toimivan kokonaisuuden.

Vapa on kaksiosainen ja sitä löytyy viidessä eri luokassa, joissa vapapituudet vaihtelevat 198 senttimetristä 233 senttiin. Painoa vavoilla on 100-123 grammaa.

Shimano Technium AX -haspelivapa.

Sufix 832 Advanced Superline -siima värissä Black Mamba on erityisesti hauen viehekalastukseen kehitetty laadukas monikuitusiima. Musta-valkoisena Black Mamba erottuu hyvin myös pilvisellä säällä, joten kalastaja huomaa varovaisetkin tärpit.

Black Mamban puolapituus on 150 metriä, joten se täyttää kookkaan haukikelan ilman erillistä pohjasiimaa.

Lisätietoja

Sufix 832 Advanced Superline -siima värissä Black Mamba.