Rapalalta uutuuksia pilkki- ja heittokalastukseen

Rapala Jigging Shadow Rap.

Rapalan Jigging Shadow Rap on ns. kevennetty tasapainoviehe, joka toimii mainiosti perinteisessä pilkkimisessä. Lisäksi se on suunniteltu useimmista muista tasapainopilkeistä poiketen toimimaan hyvin myös heittokalastuksessa.

Jigging Shadow Rapin hidas tikkaava ja vatsaa vilautteleva uinti sopii mainiosti esimerkiksi vertikaalijigaukseen. Vieheen tehokkuutta lisää myös sen leveä siluetti ja se houkuttelee erityisesti ahvenen ja kuhan iskemään.

Jigging Shadow Rap on valmistettu ympäristöystävällisistä kestävää kehitystä edistävistä materiaaleista. Pituutta sillä 9 cm ja painoa17 grammaa.

Rapala Nauvo -lusikkaa valmistettiin 1980-luvulla Suomessa Rapalan kairatehtaalla. Nyt se on tuotu uudelleen mallistoon nykyaikaisin värein ja HD-saaliskuvioin viimeisteltynä. Rapalan HD-väreissä yhdistyvät uusimmat pinnoitus- ja painatustekniikat.

”Tämä mahdollistaa myös kolmiulotteiset kuviot, ja esimerkiksi Nauvon silakkavärissä kuvion tuntee sormella kokeilemalla. Kuvion ansiosta väri näkyy ja valo taittuu siitä eri tavoin kuin sileästä pinnasta”, Kimmo Mänttäri Normarkista selvittää.

Tasaisessa kelauksessa elävästi keinuva Nauvo potkii ja välkehtii näyttävästi. Uintia kannattaa vaihdella erittäin hitaasta nopeaan ja selvittää, mikä saa kalan kiinnostumaan. Kun kelaus pysäytetään, Nauvo vajoaa leijuen ja välkehtien.

Koko: 9,5 cm/37 g. Värivaihtoehtoja 14.

Rapala Nauvo.

Nauvon tavoin Rapala Harmaja -lusikka on perinteinen viehe, joka on päivitetty tähän päivään nykyaikaisin, mutta perinteitä kunnioittavin värein ja HD-saaliskuvioin viimeisteltynä.

Epäsymmetrisesti muotoiltu Harmaja-lusikka on niittänyt mainetta erityisesti taimenvieheenä. Sen uinti poikkeaa kaikista muista lusikkauistimista, joten se kannattaa pitää pakissa myös haukivesillä pahan päivän varalle, sillä se saattaa pelastaa päivän kuin muut uistimet eivät kelpaa.

Koko: 11 cm/31 g. Värivaihtoehtoja 15.

Rapala Harmaja.

Erityisesti meritaimenen narraamiseen suunnitellun Rapala Kallanin vaihteleva ja hienovaraisesti potkiva uinti jäljittelee saaliskalaa säntillisesti. Hitaasti uppoava uistin värisee osuessaan veteen ja sen yksityiskohtaisesti työstetyt kuvioinnit ja välkehdintä tuovat lisätehoa kalastamiseen. Aerodynaamisen muotoilunsa ansiosta Kallan lentää hyvin myös vastatuuleen heitettäessä.

Koko: 11,0 cm/26 g. Värivaihtoehtoja 9.

Rapala Kallan.