Rapalan ja Stormin uutuusvieheitä kesän kalareissuille

Rapala X-Rap Subwalk on uintilistaton jerkkivaappu hauenkalastukseen.

Rapala X-Rap SubWalk on uintilistaton jerkkivaappu hauen kalastukseen. Suoralla kelauksella se ui miedosti potkien ja kylkiään pyörittäen. Aktiivisesti uitettaessa se herää eloon ja mahdollistaa mitä erilaisimpia uittotyylejä.

Sitä voi uittaa esimerkiksi Walk-The-Dog -uitolla, saada sen liukumaan puolelta toiselle, tai kokeile pysäytä ja kelaa -uittoa. Erilaisiin vieheiden uittotekniikoihin voi tutustua: kireitasiimoja.fi/vieheiden-perusuittotekniikat.

Uutuusviehettä voi uittaa myös todella matalassa. Käytännössä hitaasti uppoavalla rungolla varustetun vieheen uintisyvyys on 0,3-1,2 metriä. Rungon sisällä on räminäkuulat.

Ulkomuotoa leimaavat upeat suurhauki-värit sekä pyrstön vaakasuorat ”evät”. Rapala X-Rap SubWalk on varustettu kahdella VMC® Coastal Black™ -sarjan koukulla, kuten muutkin Rapala suurhaukivieheet.

Pituus: 15 cm ja paino 60 g. Värivaihtoehtoja 8 kpl.

Korkeakylkinen Rapala Super Shad Rap -vaappu muistuttaa muodoltaan kookasta särkeä, joka on luontaista ravintoa hauelle ja kookkaammalle kuhalle. Uintiliike on vahvasti runkoa kiertävä ja kevyesti potkiva.

Kelluvan, herkkäliikkeisen balsapuisen runkonsa ansiosta se soveltuu erinomaisesti vetouisteluun. Kotimaisten suurhauen ja -kuhan lisäksi Rapala Super Shad Rap -vaapulla on legendan maine mm. tarpoonin kalastuksessa.
Jos haluaa uistella ns. kaksoisuistimella, Rapala Super Shad Rap on erinomainen ”veturi”.

Rapala Super Shad Rap -vaappua kannattaa kokeilla myös keväällä hauen noustessa matalaan veteen lämmittelemään. Silloin kelataan hitaasti siten, että viehe liikkuu aivan veden pinnan tuntumassa.

Uutuusvaapun uintisyvyys on 1,5-2,7 metriä ja se on varustettu VMC Coastal Black -koukuilla.

Pituus 14 cm ja paino 45 g. Värivaihtoehtoja 11 kpl.

Rapala Super Shad Rap soveltuu kelluvan, herkkäliikkeisen runkonsa ansiosta erinomaisesti vetouisteluun.

Storm R.I.P. T-Bone -jigin T-runkoinen rakenne on täysin uudenlainen. Painoa on vähemmän, mutta kylkiprofiilia saman verran kuin vastaavissa perinteisissä haukijigeissä ja alhaalta katsottuna profiilia on jopa enemmän.

Ja mikä parasta, tartutus on parempi kuin perinteisillä jigeillä, sillä rakenteensa ansiosta Storm R.I.P. T-Bone painuu kasaan kalan iskiessä, jolloin koukut ovat paremmassa asennossa ja esillä.

Uutuusjigin uintiliikkeessä herkän melapyrstön potkuun yhdistyy vahva rungon kiertyminen. Uintiliike käynnistyy erittäin hitaassa vauhdissa. Toisaalta T-profiilin omaava runko kestää myös vauhtia kaatumatta.

R.I.P. MDS -koukkurigit sopivat täydellisesti tähän jigiin. R.I.P. MDS -painojen avulla vieheen uintisyvyyttä voi säätää. Pakkaus sisältää R.I.P. -jigiruuvin.

Pituus: 18 cm ja paino 42 g. Värivaihtoehtoja 8 kpl.

Storm R.I.P. T-Bone -jigi painuu kasaan kalan iskiessä, mikä helpottaa kalan tartutusta.

Storm R.I.P. Spinnerbait on tehokas uutuusviehe hauen ruovikkokalastukseen. Sen uintisyvyyttä ja painotusta vaihdetaan Storm R.I.P. Multi Depth System (MDS) -painojen avulla.

Painojen (5-25 g) ansiosta myös vieheen heitettävyys paranee esimerkiksi vastatuulella. Lisäksi painojen avulla voi sovittaa Storm R.I.P. Spinnerbaitin käytössä olevan vavan heittopainoluokitukselle sopivaksi. Pakkaukseen sisältyy yksi sinkistä valmistettu 25 gramman paino.

Vieheen lankarunko on vahvistettu, joten se kestää vetoa ja kalojen käsittelyä paremmin kuin yksinkertaisella teräslangalla varustetut mallit. Siitä on kaksi versiota: Willow eli paljunlehden muotoisilla lipoilla varustetun malli pyrkii uimaan syvemmällä ja sen vetovastus on pienempi, joten sitä on helppo uittaa nopeammin. Coloradoa eli pyöreälippaista mallia on helppo uittaa hitaasti lähellä pintaa

Koko: 20 cm /28 g (säädettävissä MDS -painojen avulla). Värivaihtoehtoja 4 kpl.

Storm R.I.P. Spinnerbait on tehokas viehe hauen ruovikkokalastukseen.

Blue Fox Vibrax Chaser -vieheessä perinteisen Vibrax-lipan ominaisuudet eli lipan välke, roottorin ja kellomaisen rungon ääni ja tärinä yhdistyvät saaliskalamaiseen ulkonäköön.

Tämä resepti toimii kaikille petokaloille. Vibrax Chacer lippaa on saatavana 6 eri värissä.

Blue Fox Vibrax Chaser -lippa sopii kaikkien petokalojen pyyntiin.