Rapalan uutuuksia talvikalastukseen

StrikeMaster Lite-Flite Champion -jääkaira.

Uutuuskaira StrikeMaster Sport sopii hyvin harrastekäyttöön. Tässä kotimaassa valmistetussa kairassa on suorat rouhivat teräpalat, laakeroidut kahvat ja 48-senttinen kierre. Kairan pituus on säädettävissä ja sitä on saatavana 4- ja 6-tuumaisena mallina.

Kilpakalastajille suunniteltu 4-tuumainen StrikeMaster Lite-Flite Champion -kaira on kevyt, tehokas ja muuntuva. Kairan hyötysuhde on huippuoluokkaa, sillä jäykät Hexacon-runkoputki ja putkiveivi välittävät koko hartiapankista lähtevän energian teräpaloille.

Erittäin kevyen Lite Flite -kierteen ansiosta kairan kannettavuus ja tasapaino ovat erinomaisia, koska kalastaja voi itse säätää kierteen pituutta omien mieltymyksiensä ja jääolosuhteen mukaisesti.

ArcTec-polymeerista valmistettu kierre ei jäädy niin herkästi kuin metallinen kierre. Tarvittaessa jään voi irroittaa yksinkertaisesti taivuttamalla kierrettä. Patentoitu ja kevyt ArcTec Fibre -kruunu Expert-teräpaloineen leikkaa jäästä tasapaksua siivua kaikissa olosuhteissa. Teräpalat voi vaihtaa vaikkapa kisa-aamuna eikä kairan teroittamisesta ole huolta.

StrikeMaster Sport -jääkaira.

Rapala Ice Combo Locker Bag -vapalaukussa pilkkivälineet kulkevat kätevästi kalareissuilla ja pysyvät kalastus- ja käyttövalmiina. Laukun sisällä on omat paikkansa neljälle jääkalastussarjalle. Laukun pehmustettu rakenne suojaa vapoja kolhuilta. Laukku on varustettu kantohihnalla ja täyspitkällä vetoketjulla ja sen sisällä on kiinnikkeet vavoille. Vavan maksimipituus 32”/ 81 cm.

Rapala Ice Combo Locker Bag -vapalaukku.

13 Fishingin tuotteita Suomeen

Rapala on aloittanut yhdysvaltalaisen 13 Fishingin kalastusvälineiden maahantuonnin. Yhtiö on USA:n markkinajohtaja jääkalastuskeloissa ja -vavoissa. Yksi esimerkki amerikkalaisesta osaamisesta on 13 Fishing Black Betty Free Fall Ghost Ice Combo -jääkalastussarja.

Sarjan Black Betty -kelassa on mukana kaikki nykyaikaisen kalastajan tarvitsemat ominaisuudet herkästä laakeroidusta koneistosta aina FreeFall -liipasimeen ja vieheen putoamisnopeuden säätöön asti. Vapa puolestaan on valittu niin, että se sopii niin tasapainoilla kuin jigeilläkin pilkkimiseen.

Koska kelan koneisto on laakeroitu, kevyenkin vieheen pudottaminen onnistuu halutulla ja säädettävällä nopeudella Free Fall Drop Lever -liipasinta painettaessa. Kun liipasimen vapauttaa etusormen alta, kela on välittömästi käyttövalmis vieheen uittoon tai kalan tartuttamiseen ja taltuttamiseen.

Drop Speed Control -ominaisuuden avulla vieheen putoamisnopeutta voidaan säätää vieheen painon, tyypin ja tilanteen mukaan. Kela on takaliikkeetön, joten tartutus onnistuu täsmällisesti. Väsytysjarrun tiukkuus säädetään tähtipyörästä. Vieheen nostaminen käy rivakasti, sotkuttomasti ja aikaa säästäen kelan koneiston välityksen avustamana myös syvemmästä vedestä.

13 Fishing Black Betty Free Fall Ghost Ice Combo -jääkalastussarja.

Blue Foxin mikrojigit sopivat myös pilkintään

Blue Fox Lil’ Creature -mikrojigit soveltuvat jigaamisen lisäksi myös pilkkimiseen ja onkimiseen. Ne maistuvat ja mahtuvat niin suuren kuin pienenkin kalan suuhun. Niiden houkutusteho perustuu muotoon, erittäin herkkään liikkeeseen, väriin sekä hajuun.

Lill’ Creature -jigeistä löytyy kolme eri mallia, jotka ovat Spike Tail, Dragonfly Nymph ja Mayfly Big Nymph. Värivaihtoehtoina ovat punainen, valkoinen, vaaleanpunainen, harmaa/musta, AY vaaleanruskea ja limevihreä.

Hajusteita on tarjolla neljä erilaista ja niistä rapu on tarkoitettu ahvenelle, surviainen taimenelle, valkosipuli kirjolohelle ja juusto raudulle. Lil’ Creature on käyttövalmis syötti talvipilkintään ja heikon syönnin ottiviehe jigireissulla. Jigiä myydään 10 (Mayfly Big Nymph sekä Spike Tail) ja 6 kappaleen paketeissa.

Lil’ Creature Mayfly Big Nymph.
Lil’ Creature Dragonfly Nymph.
Lil’ Creature Spike Tail.