Räsäsen uistinperhe kasvoi suurhaukivieheellä

Kuusamon Uistimen Suur-Räsäsen värivalikoimasta löytyy runsaasti haukea houkuttelevia vaihtoehtoja.

Kuusamon Uistimen Räsäsen seiskasta alkunsa saanut uistinperhe on laajentunut suurhaukivieheellä. Tällä Suur-Räsäseksi nimetyllä ottipelillä on pituutta 12 cm ja se painaa 50 grammaa.

Normaalista Räsäsestä poikkeavasti uudessa haukihoukuttimessa on yksihaarakoukku, joka helpottaa kalastusta vesikasvillisuuden seassa ja mahdollistaa kalan nopean irrottamisen koukusta. Uutuuslusikan uinti on perinteisen ”räsäsmäinen” ja sitä voi virittää esimerkiksi lisäämällä jigipyrstön koukkuun.

Pyrstö myös hidastaa lusikan uppoamista. Tehokas uittotyyli uutuudelle on hidas kelaus maustettuna nopeilla vavan nykäisyillä. Syvemmässä vedessä lusikkaa voi myös pysäytellä.

”Jättikokoinen Räsänen on vahvapotkuinen, pitkäheittoinen ja helppouittoinen uistin. Se toimii sekä lämpimässä että kylmässä vedessä. Värikartta on suunniteltu erityisesti hauelle ja se kattaa useita UV-lakattuja värejä, jotka on jo aiemmin havaittu hyväksi hauelle”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Kimmo Korpua.

Uutuuden myötä Räsäsestä on nyt saatavilla 11 erilaista mallia sekä yli 135 erilaista väriä. Uistinta on myyty miljoonia kappaleita kymmeniin maihin. Tuotteen tuntevat niin lohensoutajat kuin taimenen- ja hauenkalastajatkin. Räsänen on yksi Suomen vanhimmista suosituimmista vieheistä saalisvarmuutensa ja helppouittoisuutensa ansiosta.