Raymarine-laitteisiin Doppler-laajakaistatutka

Quantum 2 -laajakaistatutka lisää veneilyn turvallisuutta tunnistamalla lähellä ja kaukana olevia liikkuvia ja liikkumattomia kohteita.

FLIR Systems on tuonut markkinoille Quantum® 2 -laajakaistatutkan, joka on suunniteltu integroitavaksi Raymarinen Axiom®-monitoiminäyttöihin. Uusi tutka on varustettu Doppler-kohteentunnistusteknologialla, mikä parantaa veneilijöiden turvallisuutta tunnistamalla lähellä ja kaukana olevia liikkuvia ja liikkumattomia kohteita.

Kehittynyttä Doppler-käsittelyä hyödyntävä Quantum 2 on erityisesti viritetty tarkkailemaan liikkuvista ja paikallaan olevista kohteista heijastuvan tutkakaiun taajuussiirtymää. Tämän jälkeen Quantum 2 värikoodaa liikkuvat kohteet ilmaisten, ovatko ne lähestymässä (punainen) vai liikkuvatko ne poispäin (vihreä).

Lisäksi Quantum 2 -tutkassa on uusi Safety Sector -ominaisuus, joka korostaa ja värikoodaa mahdollisesti vaaralliset liikkumattomat kohteet 200 metrin alueella aluksen edessä.

Tutkassa käytetään myös pakattuja tutkapulsseja, joiden avulla kohteet, kuten veneet, maamerkit, karit ja sääilmiöt, saadaan näkymään ja erottumaan erittäin tarkasti ja selkeästi. Vain 5,6 kg:n painoinen Quantum 2 on jopa 50 prosenttia kevyempi kuin perinteiset magnetronitutkat.

Perinteisen kaapelikytkennän ohella Quantum 2:n joustava suunnittelu mahdollistaa WiFi-verkkoyhteyden muodostamisen Raymarinen monitoiminäyttöjen kanssa. Tämä helpottaa asennusta, eikä tutkakaapelointia tai liitäntärasioita tarvita.

Lisätietoja Quantum 2:sta