Raymarinelta uusi AIS-lähetinvastaanotin

Lähetinvastaanotin mahdollistaa veneilijän käyttää samaa antennia VHF-radiolaitteiston kanssa. Sen ansiosta laite on helppo ja edullinen asennettava.

Raymarine on julkistanut AIS-lähetinvastaanottimen, joka on varustettu integroidulla antennijakajalla. Uusi lähetinvastaanotin antaa veneilijöille mahdollisuuden käyttää samaa antennia VHF-radiolaitteiston kanssa, mikä mahdollistaa helpon, siistin ja edullisen asennuksen.

Suorituskyvyltään luokkansa parhaassa AIS700-laitteessa hyödynnetään uusinta verkkoteknologiaa, mikä varmistaa nopean päivityksen, suuremman kaistanleveyden ja paremman kantaman. Koska AIS-lähetinvastaanotin ja veneen VHF-radiolaite toimivat samalla taajuuskaistalla, on mahdollista jakaa yksi antenni näiden molempien laitteiden käyttöön.

Monipuolisilla liitäntävaihtoehdoilla varustettu laite on suunniteltu integroitavaksi saumattomasti Raymarinen monitoiminäyttöihin, laitteisiin ja tietokonepohjaisiin navigointijärjestelmiin. Tämä vähentää tarvittavaa kaapelointia ja laitteiston vaatimaa kokonaistilaa ja myös pienentää asennuskustannuksia, koska erillistä antennijakajaa ei tarvitse hankkia.

Erittäin tarkalla, 72-kanavaisella RAIM-yhteensopivalla GPS-vastaanottimella varustettu AIS700 liitetään veneen monitoiminäyttöihin käyttämällä uusimpia NMEA2000- ja SeaTalkng-verkkoja. Sisäisen NMEA0183-multiplekserin ansiosta laite on helppo integroida myös vanhempien monitoiminäyttöjen ja radioiden kanssa.

AIS700:n hiljainen tila mahdollistaa veneen tietojen lähetyksen keskeyttämisen, vaikka läheisyydessä olevien alusten tietojen vastaanotto pysyy käynnissä. Tämä ominaisuus on hyödyllinen erityisesti urheilukalastajille, jotka eivät kalastuskilpailuissa halua paljastaa sijaintiaan kanssakilpailijoilleen.

Lisätietoja AIS700-laitteesta löytyy osoitteesta www.raymarine.com.