Rialinnalta pilkkiuutuus – Liuku-Viima

Rialinnan uutuuspilkki, Liuku-Viima.

Viima on ollut yksi Suomen tunnetuimpia pystypilkkejä jo vuosikymmenien ajan. Tänä talvena sitä on ensimmäistä kertaa saatavana myös liukupilkkinä.

”Liukupilkin etuna on, että pilkin ja mormuskan välistä tapsia on mahdollista säätää kalan aktiivisuuden mukaan. Huonommalla syönnillä kannattaa käyttää pitempää tapsia. Toisaalta kun syövä kala löytyy, tapsia lyhennetään ja pilkintää nopeutetaan”, opastaa Mika Rialinna.

Kuopiolaisen Kalastusväline Rialinnan Liuku-Viima on keveytensä (6-9 grammaa) ansiosta erityisen herkkäuintinen ja hakeva pilkki. Samasta syystä se antaa herkän tuntuman käteen. Uinniltaan pilkki sopii sekä mataliin että syviin vesiin.

”Viimaa kannattaa uittaa niin, että antaa pilkin itsensä tehdä työn. Se tarkoittaa tasaista rauhallista nostoa ylös ja vapautusta, jolloin pilkki pääsee tekemään hakevan uintiliikkeensä. Myös silloin kun pilkille halutaan välillä tehdä korjausliike, kannattaa toistaa tämä lyhyt nosto ja vapautus. Nosto ei kuitenkaan saa olla nyppäys”, Mika Rialinna korostaa.

Ahven on Rialinnan mukaan Viimalla pilkkijän ykköskohde, mutta sopii se toki särjenkin pilkkimiseen. Liuku-Viimaa on saatavilla kahta kokoa eli 5:n ja 6,5 cm:n mallit.

Värivaihtoehtoina on 14 eri metalliväriä, jotka koostuvat hopean, kuparin, messingin ja tompakin eri yhdistelmistä. ”Pilkistä löytyykin varmasti sopiva värivaihtoehto kaikenvärisiin vesiin ja niin merelle, järvelle kuin lammellekin”, Rialinna lupaa.

Lisätietoja: Kalastusväline Rialinna, Hulkontie 5, 70800 Kuopio, www.rialinna.fi, rialinna@rialinna.fi ja puh. 017 363 322.