Sähköinen kalojen houkutin 
FishMagnet-2

FishMagnet-2 on uudenlainen sähköinen kalastajan apuväline, joka houkuttelee kalat kalastajan ulottuville. Se sopii käytettäväksi niin kesällä kuin talvellakin ja merivedessä sekä makeassa vedessä.
FishMagnet-2 on paristonomainen laite, jonka kalastaja voi sitoa siimaan ja laittaa sen sitten veteen lähelle kalastuspaikkaansa. Veteen jouduttuaan se alkaa toimia automaattisesti. Se houkuttelee kaloja lähettämällä ympäröivään veteen valonvälähdyksiä, ääntä ja värähtelyjä, jotka kalat voivat aistia jopa 900 metrin etäisyydeltä. Suolaisessa vedessä toimintasäde saattaa olla jopa 1100 metriä. Laite toimii akulla, joka täyteen ladattuna kestää 120 tunnin yhtämittaisen käytön. Lataus taas kestää vain alle tunnin. Lisäksi se on yhä uudestaan käytettävissä ja kestää käyttökunnossa huolellisesti käsiteltynä jopa vuosia.

Fishmagnet_730highFishMagnet soveltuu kaikenlaisten kalojen, mutta erityisesti petokalojen ja suurten kalojen houkutteluun. Kalastettava kala ja vesistö, kalastusvälineet, veden laatu ja vuoden- sekä vuorokaudenaika taas ratkaisevat laitteen kulloisetkin säädöt ja sijoituspaikan. 

Valmistajan mukaan sähköinen kalojen houkutin on varteenotettava vaihtoehto perinteisille ns. luonnollisille houkutinaineille, kuten erilaisille mäskeille ja syöttitahnoille. Se muun muassa lyhentää kalastusvalmistelujen kestoa, jolloin itse kalastamiseen jää enemmän aikaa. Sähköisessä houkuttelussa ei ole myöskään kalojen ”ylisyöttämisen” riskiä, vaan kalat pysyvät nälkäisinä ja iskuvalmiina.

Teksti: Ismo Malin ja Jaana Vetikko