Samfishingiltä Mistrall-erikoisvapoja ahvenen kalastamiseen ja mikrojigeille

Mistrall Zino Spin Special -ahvenvapa.

Samfishing Oy tuo maahan Mistrall-kalastusvälineitä, kuten heittokalastusvapoja, jotka on kasattu laadukkaista komponenteista. Mistrall-vapojen ulkoasu on viimeisteltyä ja ne toimitetaan asiakkaille suojapussin kera.

Mistrall-vavat sopivat kalastajille, jotka hakevat kohtuuhintaisia, mutta silti ominaisuuksiltaan tasokkaita tuotteita. Tämän kesän uutuuksiin lukeutuva Mistrall Zino Spin Special -ahvenvapa on 210 cm pitkä ja sen viehepainosuositus 4-16 grammaa.

Vavan paino on 115 grammaa ja sen musta aihio on lakattu hiilikuidun suojaamiseksi. Kädensija on kauttaaltaan korkkia, johon on upotettu laadukas kelankiinnike. Kaksiosaisen vavan kevyet SIC Guides -vaparenkaat ovat vavan tyvellä hieman irti aihiosta. Kärjessä ne on integroitu aihioon kiinni.

Aihio on täsmällinen ja erittäin tunnokas. Kärki on herkkä, mutta ei kuitenkaan voimaton.
Vavan tasapainopiste on kelakiinnikkeen alla ja sillä heittää vaivattomasti kaikki crankbait-tyyppiset vieheet ja lisäksi mm. pienemmät jigit, spinnerbaitit, drop shot -rigit ja lipat. Aihiossa on viehelenkki.

Mistrall Lamberta Micro Jig -vapa on suunniteltu mikrojigikalastukseen ja vastaavanlaiseen kalastamiseen muilla keveillä vieheillä. Mikrojigien lisäksi pienet leechit, tungsten-painopäät, pienemmät lipat ja mikrovaaput ovat Lambertalle soveltuvia vieheitä.

Vavassa on 30-senttinen F-keltainen huomiokärki. Kärjen herkkyyden ansiosta pienetkin vieheet lentävät hienosti ja samalla esimerkiksi kookkaat ahvenet pysyvät pienemmissä koukuissa hyvin kiinni.

Kaksiosaisen vavan kalastustuntuma on ensiluokkainen, sillä herkän kärjen ansiosta pienimmätkin tärpit erottuvat kahvaan saakka. Tehokkaaseen vastaiskuun on aihiossa voimaa, mutta kohtuullisen syvä aihion toiminto säästää herkkien vieheitten koukkuja ja ohuita siimoja.

Mistrall Lamberta Microjig -vapa.

Hiilikuituseoksesta valmistetun vavan pituus on 220 cm (kuljetuspituus 115 cm) ja se painaa 119 grammaa. Heittopainosuositus on 2-9 grammaa.

Mistrall-vapaputki suojaa arvovälinettä

Useilla kalastajilla on laadukkaita ja arvokkaita heittokalastusvapoja. Niitä säilytetään usein ohuessa kankaisessa pussissa, joka jättää arvovan alttiiksi vaurioille. Uusi Mistrall semi-hard -vapaputki sen sijaan suojaa arvokkaan kalastusvälineen kolhuilta. Myös vapojen pakkaaminen putkeen on vaivatonta verrattuna kankaiseen pussiin.

Mistrall-putkeen mahtuu vaivattomasti kolme vapaa, ja koska vavoille on laukun sisällä erilliset paikat, pysyvät aihiot erillään toisistaan. Vavat saadaan lisäksi tuettua laukkuun erillisten velcro-tarrojen ja pidikenauhojen avulla.

Vapaputki kestää noin 5 kilon painon aiheuttaman rasituksen. Se on valmistettu noin 3 millimetrin vahvuisesta kovikemateriaalista, joka on päällystetty keinonahalla. Pituutta putkella on 150 cm ja siinä on säädettävä kantohihna sekä erillinen kantokahva. Vahvarakenteinen vetoketju on koko matkaltaan aukeava ja laukun pohjassa on muovinen vahvike.

Mistrall semihard -vapaputki.