Shimanolta Curado DC -uutuuskela

Shimano Curado DC -kelan heittojarrua ohjataan digitaalisesti.

Shimano Curado DC -kelassa yhdistyvät perinteinen käyttövarmuus ja kestävyys uuden sukupolven DC-heittojarrujärjestelmään. Sen ansiosta kelan heittojarrua ohjataan digitaalisesti mikroprosessorin avustamana.

Mikroprosessori mittaa puolan pyörimisnopeutta 1000 kertaa sekunnissa säätäen samanaikaisesti heittojarrua. Järjestelmä mahdollistaa pidemmät ja sotkuttomat heitot.

Kelaan on ohjelmoitu neljä erilaista heitto-ohjelmaa: 1) Long Cast -pitkäheittomoodi on tarkoitettu ääripitkiin heittoihin, 2) All around mahdollistaa pitkät ja tarkat heitot, 3) Fluorocarbon soveltuu jäykille jäykille fluorocarbon-siimoille ja 4) Skipping nimensä mukaisesti skipping-heittotekniikalle tai vastaaville heittotavoille.

Kelassa on HAGANE-alumiinirunko, MicroModule -pääratas ja Cross Carbon Drag -jarru. Sen paino on 220 g, maksimijarruvoima: 5 kg ja välitys: 150/151: 6,2:1, 66 cm/r; 150HG/151HG: 7,4:1, 79 cm/r.

Shimano Yasei Red AX DropShot -vapa

Shimano Yasei Red AX DropShot -avokelavapa on nimensä mukaisesti suunniteltu drop shot- eli pohjapainojigaamiseen. Pitkä aihio mahdollistaa drop shot -jigin uittamisen korkealla pohjan yläpuolella tapsin maksimipituuden ollessa noin 1,5 metriä.

Lisäksi sen ansiosta onnistuvat rannalta kalastamisessa tarvittavat pitkät heitot ja kalan ohjaamisen isommassakin veneessä tai rannalta kalastettaessa.

Pituutta tällä kaksiosaisella haspelivavalla on 250 cm (kuljetuspituus 129 cm) ja sen uistinsuositus on 7-28 grammaa.

Drop Shot -jigaamiseen voi tutustua

Sufix Super 21 Fluorocarbon -siima on sataprosenttisesti fluorocarbonista tehty heittosiima. Se käyttäytyy kuten monofiilisiima, mutta tarjoaa käyttäjälleen fluorocarbon-materiaalin tuomat edut.

Fluorocarbonista valmistettuna siima on käytännössä näkymätön vedessä, joten se sopii erinomaisesti kirkasvetisiin vesistöihin. Se venyy vain 21 prsosenttia, joten tuntuma vieheeseen ja kalan tartutus ovat paremmat kuin normaalilla monofiilisiimalla.

Fluorocarbon-siima kestää myös hankausta paremmin kuin monofiili- tai monikuitusiimat, mistä on etua esimerkiksi kivikoissa kalastettaessa. Lisäksi se uppoaa neljä kertaa nopeammin kuin normaali monofiilisiima, joten pyyntisyvyyteen pääsee nopeammin ja esimerkiksi sivutuuleen heitettäessä syntyvä siimalenkki pienenee.

Sufix Super 21 Fluorocarbon -siima venyy vain 21 prosenttia.