Stormilta uutuus hauenkalastukseen – Arashi Glide Bait

Storm Arashi Glide Bait

Rapalan ja Stormin viehemallistot ovat uudistuneet erityisesti hauen- ja ahvenenkalastusta ajatellen. Hauenpyytäjien kannalta mielenkiintoinen uutuus on yhdysvaltalaisen kilpakalastajan Brandon Palaniukin kehittämä Storm Arashi Glide Bait.

Palaniuk on kehittänyt uutuusvieheen Pohjois-Amerikan järvien petokalojen pyyntiin, joten se todennäköisesti herättää hauen iskuhalut vesillämme. Glide Bait ui tasaisessa kelauksessa puolelta toiselle hakien. Pysäytettynä sen hitaasti uppoava runko antaa kalastajalle mahdollisuuden kontrolloida tarkasti uintisyvyyttä.

Vieheen koukut pyörivät vapaasti runkoon upotetuissa leikareissa. Tämän ansiosta kala ei pääse kampeamaan vieheen runkoa vasten väsytyksen aikana, mikä edistää kalojen kiinnipysymistä.

Värivaihtoehtoja on yhdeksän ja niihin sisältyy myös läpikuultavia värejä, jotka toimivat kovan kalastuspaineen alaisilla vesillä, joilla kalat ovat arkoja. Vieheessä on pehmeä vaihdettava pyrstö. Pakkaus sisältää varapyrstön.

Pituus: 19 cm ja paino 88 g.

Storm Gomoku Spin -painolippa puolestaan on kehitetty erityisesti ahvenenkalastukseen, mutta se toimii myös esimerkiksi kuhalle, toutaimelle ja säyneelle. Uutuuslipan uitto on nopeaa, mutta helppoa. Suora kelaus ja väliin pysäytys tuottavat parhaan lopputuloksen.

Gomoku Spin -lippaa on saatavana 10- ja 16-grammaisena. Värivaihtoehtoja on viisi.

Storm Gomoku Spin -painolippa

Lisäksi useaan Rapalan ja Stormin vieheisiin on tullut uusia kokoja ja värejä. Esimerkiksi Rapalan X-Rap Pedosta löytyy nyt myös 14-senttinen ja X-Rap Otuksesta 17-senttinen aiempaa pienempi versio. Kumpaankin on lisäksi tullut viisi uutta väriä, kuten myös X-Rap Scoop -lusikoihin ja Super Shadow Rap -vaappuihin.

Rapala X-Rap pedosta löytyy nyt myös 14-senttinen malli.

Storm R.I.P T-Bone puolestaan on venytetty uuteen jättikokoon ja se on saatavissa nyt peräti 23-senttisenä mallina. Rapalan Rippin’ Rap -vaappua taas löytyy nyt aiempaa pienempänä eli vain 6 cm mittaisena. Uutuusvärejä se on saanut kaikkiaan neljä.

Storm R.I.P T-Bone -viehettä on nyt saatavana 23-senttisenä versiona.

Tämän syksyn uutuuksiin kuuluu myös Shimanon SLX DC -kela. Tässä alumiinirunkoisessa kelassa on Digital Control-heittojarru, mikä mahdollistaa neljän eri jarruohjelman valitsemisen.

Yksi ohjelmista on tarkoitettu maksimaalisiin heiton pituuksiin optimioloissa. Lisäksi vaihtoehdoista löytyvät omat asetuksensa alakauttaheittoihin, fluorocarbonsiimoilla kalastamiseen ja vielä ns. normaalikalastusasetus, jota käytetään monikuitu- ja monofiilisiimoilla kalastettaessa.

Lisätietoja