Suomalainen 1090FishingMapp-sovellus helpottamaan kalastusretkien suunnittelua

1090FishingMapp toimii selainpohjaisena, joten sitä voi käyttää sekä tietokoneella että älypuhelimella.

Tiedon hankkiminen uusista kiinnostavista kalastuskohteista ja niiden palveluista on toisinaan hyvin aikaa vievää ja kynnys uuteen kalapaikkaan lähtemiselle nousee herkästi turhan korkeaksi. Sovellus nimeltä 1090Fishingmapp pyrkii ratkaisemaan tämän ongelman.

Sen on tarkoitus palvella niin kalastajia kuin palveluntarjoajiakin ja se voi toimia alustana esimerkiksi majoitus- tai opaspalveluita tarjoaville yrityksille. Sovellus tarjoaa yleistietoa onnistuneen kalareissun suunnitteluun ja ottipaikkakuvauksia kalastuskohteista.

Tarkemmat ottipaikkakuvaukset esittelevät kohteiden parhaita kalapaikkoja ja antavat hyödyllisiä vinkkejä kalan saantiin. Tämä voi saada osan kalastavasta kansasta varpailleen, jos ”sen oman lähikalastuskohteen parhaat ottipaikat kerrotaan muillekin” avoimesti.

”Salaisten kalapaikkojensa takia ei kuitenkaan tarvitse kenenkään hätääntyä, sillä ottipaikkakuvaukset tulevat painottumaan kalastussäännöin säädeltyihin kalastuskohteisiin ja ns. korttikoskiin”, sovellusta perustamassa ollut Joonas Roivainen rauhoittelee.

Helpotusta kalareissujen suunnitteluun

Roivaisen mukaan 1090FishingMapp pyrkii tarjoamaan helpotusta kalareissuihin ja palveluntarjoajille mahdollisuuden tavoittaa kohderyhmänsä paremmin. Sovelluksessa olevien kalapaikkojen ja palveluiden määrää pyritään kasvattamaan yhteistyössä käyttäjien kanssa.

”Jokainen sovelluksen käyttäjä voi lisätä sovellukseen kalapaikkoja ja näin voi myös tehdä opas- tai majoituspalveluita tarjoava yrittäjä. Tällä hetkellä sovelluksesta löytyvät kalapaikat ovat pääosin meritoituneiden ja kokeneiden kalastajien käsialaa”, Roivainen selvittää.

Kohteita Suomesta ja ulkomailta

Sovelluksesta löytyy kohteita ja ottipaikkakuvauksia ympäri Suomea sekä joitakin kohteita maamme rajojen ulkopuolelta. Sovellus ei ole siis rajoittunut kalastuskohteisiin Suomessa, vaan sen yhtenä päätavoitteena on nimenomaan kansainvälistyä.

”Kansainvälistyminen auttaa suomalaisia kalastusmatkailijoita suunnittelemaan ulkomaan kalareissut paremmin ja pienentää ulkomaisten kalastusmatkailijoiden kynnystä saapua Suomeen kalastamaan, kun kohteet ja oppaat löytyvät vaivatta yhdestä osoitteesta. Käyttäjät voivat tuoda jo nyt muiden kalastajien tietoisuuteen käymisen arvoisia kohteita ulkomailta luomalla kohteen sovelluksen kartalle”, Roivainen selvittää.

Tavoitteena yhteinen juttu kalastavalle kansalle

”Me halutaan tehdä osamme suomalaisen kalastusmatkailun eteen pienentämällä kynnystä lähteä uuteen paikkaan kalaan sekä helpottaa oikean oppaan ja majapaikan löytämistä. Hyvinvoiva kalastusmatkailu kertoo yleensä hyvinvoivasta kalakannasta ja se tässä on isoin motivaattori”, Roivainen toteaa.”

Hän toivookin, että mahdollisimman moni kalastuksen harrastaja tutustuu uusiin kalapaikkoihin sovelluksen avulla ja lisää omat suosikkipaikkansa sinne.

”Vinkkaa sovelluksesta tutuille oppaille, majapaikan pitäjille ja toki myös omille kalakavereille. Kootaan kalastajat yhdessä kaikki informaatio Suomen kalapaikoista yhteen paikkaan! Tehdään tästä iso yhteinen juttu kalastavalle kansalle!”

Toimii sekä tietokoneella että älypuhelimella

1090FishingMapp-sovelluksesta löytyvät kalastuskohteista tiedot mm. luvanmyynnistä ja lupahinnoista, kalastussäännöistä, majoitusliikkeistä, oppaista ja muista palveluista (tulipaikat, wc yms.)

Sovellus toimii selainpohjaisena, joten sitä voi käyttää sekä tietokoneella että älypuhelimella. Mobiililaitteilla käyttökokemus paranee, kun lataa sovelluksen kuvakkeen päätelaitteen aloitusnäytölle.

1090FishingMapp-sovellus

Luku 1090 tulee FishingMapp-soselluksen nimeen sanonnasta, jonka mukaan 10 % kalastajista ja 90 % kaloista.