Suosikkivene Buster L uudistui

Buster on uudistanut pitkäaikaisen suosikkimallinsa, viisimetrisen Buster L:n, kaudeksi 2016. Esimerkiksi sen merikelpoisuutta, monikäyttöisyyttä, toimivuutta ja säilytystiloja on parannettu. Kun veneen rungon merikelpoisuutta on kehitetty, myös sen aallokko-ominaisuudet ovat parantuneet. Uuden rungon ominaisuuksiin kuuluu myös aiempaa nopeampi liukuun lähtö, erityisesti kuormattuna.

Perusmitoiltaan Buster L on entisellään: viisimetrisen kuuden hengen veneen voi varustaa 30-50 hevosvoiman perämoottorilla. Venettä voi siirtää tavallisen henkilöauton perässä jarruttomalla trailerilla.

Mallista on jatkossakin myynnissä kaksi eri versiota. Pelkällä kuljettajan pulpetilla varustetussa L1:ssä kansitilaa jää runsaasti tavaroiden kuljettamiseen, kaksipulpettisessa L2:ssa tuulilasien ja kuomun suojaan mahtuu kolme henkeä.

L-perheeseen kuuluu edelleen myös isomman veneen ominaisuuksilla laajennettu Buster Lx. Pikkuveljeään 45 kiloa painavamman Lx:n etuja ovat kiinteä 53-litrainen polttoainetankki sekä kuskin ja kartturin erillisistuimet, jolloin takapenkille tuulilasien suojaan mahtuu vielä kolme matkustajaa. Sateen sattuessa kuomun alla voi matkustaa siis kaikkiaan viisi henkeä.
Busterin suurten avoveneiden Magnum-mallisto puolestaan laajenee kokonaan uudella veneellä, lasikuitukantisella Buster Magnum E:llä, jossa hyödynnetään onnistuneeksi havaittua Buster Cabinin runkoa. Perän syvän V-kulman, leikkaavan keulan ja matalan painopisteen ansiosta rungon ajo-ominaisuudet ja aallokkokäytös ovat huippuluokkaa ja kaarreajo jouhevaa.
Malliston pienempiin muutoksiin kuuluu uudistettu Buster XL Pro, joka on varustettu perinteisellä kaksipulpettiratkaisulla ja väliovella. Vene perustuu suositun Buster XL:n nousulistattomaan runkoon. Lisäksi Buster Cabin -hyttiveneen saa nyt tehdasasenteisella keulapotkurilla varustettuna ja suurin koneteho on nousee 250 hevosvoimaan.

Teksti: Ismo Malin ja Jaana Vetikko